Fantastische verrassing van Zonnebloemjongeren en Doorzetters

Ingezonden
Impressie van een fantastische dag in Fort Spijkerboor
Impressie van een fantastische dag in Fort Spijkerboor (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK/WATERLAND - Zonnebloem jongerengroep Zaanstreek-Waterland (18-45 jaar) en de Doorzetters (45-65 jaar) hebben donderdag 20 juni een activiteit aangeboden gekregen van visclub de Jekko. Visclub de Jekko bestaat 35 jaar en wilde vanwege het jubileum graag iets doen voor de medemens.

Ieder jaar gaan de mannen een weekje met elkaar weg en tijdens ieder lustrum wordt er iets speciaals gedaan. Ze benaderden de jongerenafdeling van de Zonnebloem Zaanstreek-Waterland en na een oriënterend gesprek zagen beide partijen het helemaal zitten om wat samen te organiseren. Er werd besloten de activiteit samen te doen met de 45-65 jarigen groep van de Zonnebloem Zaanstreek-Waterland, de Doorzetters.

Verrassing

De activiteitencommissie van visclub de Jekko wilde de activiteit zoveel mogelijk als verrassing houden, dus er werd in de uitnodiging naar de gasten gezet dat het om een mysterydag ging. Wel was bekend dat de activiteit bij Fort Spijkerboor in de Westbeemster gehouden zou worden.

20 juni was het zover. De dag begon bewolkt en bij aankomst was er nog een bui, maar daarna kwam de zon en deze ging niet meer weg. Bij het fort stond een grote versierde tent en alle tafels binnen en buiten waren feestelijk gedekt. Iedereen werd opgevangen door de twaalf mannen van de visclub. Er kwamen in totaal achtentwintig gasten van de Zonnebloem en twaalf vrijwilligers van de Zonnebloem. Het was een grote, gezellige groep en iedereen mixte meteen door elkaar.

Rondleiding

De voorzitter van de visclub opende de middag en legde iedereen uit wie zij waren en wat de bedoeling van de middag was. Het fort was speciaal opengesteld en er waren drie gidsen van Natuurmomenten, zodat iedereen in groepjes het fort in kon en uitleg kreeg over alles wat met het fort te maken had. Het fort is goed rolstoeltoegankelijk, dus ook mensen in rolstoel konden mee het fort in.

Goochelaar

In de tent werd iedereen voorzien van heerlijke pizza's, door de pizzadames van 'Pizza met een lach', die uit hun houtoven de heerlijkste pizza's toverden en hun naam eer aandeden. Ook stond er een tafel met verschillende salades. Iedereen smulde en kletste gezellig met elkaar. Er kwam als verrassing nog een goochelaar, die langs alle tafels goochelaarstrucs uithaalde.

Als afsluiter was er voor iedereen een ijsje en toen was de middag helaas weer afgelopen. Het was echt een fantastische dag en we bedanken visclub de Jekko dat dit mogelijk gemaakt is voor gasten van de Zonnebloem die op deze manier weer een hele leuke dag hebben gehad, waar nog lang met een lach aan gedacht wordt.

Naast deze activiteit organiseren de Zonnebloem jongerengroep Zaanstreek-Waterland (18-45 jaar) en de Doorzetters (45-65 jaar) voor mensen met een lichamelijke beperking het hele jaar door verschillende activiteiten, zoals een high tea, barbecue, naar een voorstelling en nog veel meer. Beide afdelingen zijn blij met meer gasten, dus mocht je interesse hebben om mee te gaan met één van de activiteiten of voor meer informatie, mail dan naar: linqzaanstreek@gmail.com of telefonisch naar Daniëlle Bruijnesteijn: 06-5266 1932.