Luistertafel over eenzaamheid

  Nieuws

ZAANDAM - Veel mensen zijn wel eens eenzaam of willen zich juist als vrijwilliger inzetten om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Zij kunnen donderdag 24 september aanschuiven bij Sensoor en het Sociale Wijkteam West Oude Haven. Deze organisaties verzorgen dan een luistertafel op het pleintje tussen het station en het gemeentehuis in Zaandam.
De luistertafel is geïnspireerd door De Langste Eettafel van Nederland. Dat is een onderdeel van de zesde Week tegen Eenzaamheid, die loopt van donderdag 24 september tot en met zaterdag 3 oktober. De week is een initiatief van de Coalitie Erbij, het nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. Het komt voort uit onderzoek, waaruit blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt.
Sensoor en het Sociale Wijkteam zetten zich in voor de strijd tegen eenzaamheid en hebben daarom het initiatief genomen om in Zaandam een luistertafel te organiseren. Sensoor is kernlid van de Coalitie Erbij. “Sensoor kan eenzaamheid niet oplossen, wel verzachten”, aldus directeur Willemieke Ottevanger. “Met deze positieve actie wil Sensoor aandacht vragen voor eenzaamheid. En hoe écht luisteren naar elkaar die eenzaamheid kan verzachten en soms zelfs kan voorkomen.”
Vrijwilligers die willen meehelpen om eenzaamheid te verzachten, kunnen dat bij Sensoor en het Sociale Wijkteam doen. Bij de luistertafel is er tussen 10.00 en 12.00 uur de gelegenheid kennis te maken met elkaar en met het vrijwilligerswerk dat Sensoor en het Sociale wijkteam op dit onderwerp bieden. De koffietafel staat op het pleintje tussen het station en het gemeentehuis in Zaandam.
Medewerkers van het Sociale Wijkteam West Oude Haven en Sensoor bieden koffie aan en delen lekkers uit. Meer informatie over Sensoor via: www.sensoor.nl of Dorine Kettenes: d.kettenes@sensoor.nl of tel.: 075-6163000. Meer informatie over Sociaal Wijkteam West Oude Haven via Lilian Bal, tel.: 088-2001116. Op www.samentegeneenzaamheid.nl is alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid te vinden.

Meer berichten