Zaandijkse poëzie in het oude Raadhuis

  Nieuws

ZAANDIJK - Tijdens een dichtersfestival in het Raadhuis in Zaandijk werd zaterdag 7 november de nieuwe dichtbundel Wereldreiziger van Zaandijker Rick van der Made gepresenteerd. Het dichters-evenement vond plaats in het kader van de Dichter bij jou-toer. Dit was een initiatief van Uitgeverij Heimdall om poëzie op een laagdrempelige wijze landelijk te promoten.
Op het programma stonden naast verschillende voordrachten van Van der Made ook optredens van onder meer Hans F. Marijnissen (Tot waar het Wringt en Voortvluchtige poëzie, Eindhoven), Mattie Goedegebuur (Pure poëzie, Bunschoten-Spakenburg), Auguste van der Molenschot (Leven en liefde, Amersfoort) en Ruud Broekhuizen (stadsdichter Gouda). Muzikant Rob de Raad zorgt voor meerdere intermezzo’s.
Wereldreiziger is de eerste dichtbundel van Rick van der Made. Eerder publiceerde hij het boek Cévek. Het werk schetst een ontroerend beeld van de relatie tussen een zoon en zijn moeder. In Wereldreiziger schetst hotelier Rick van der Made aan de hand van een aantal plaatsen in binnen- en buitenland een (gevoelig) beeld van zijn leven. Zo komen onder meer Jeruzalem, Las Vegas en Casablanca voorbij. De auteur besteedt ook aandacht aan meer exotische Nederlandse plekken als Terheijden, Poortugaal en Zaandijk.

Meer berichten