Zaankanter treedt vier avonden op met de Toppers

  Nieuws

AMSTERDAM - De Zaanstreek is in elk geval weer voor even een bekende Nederlander rijker. De kersverse Zaanse Zanger Ernest van Hartingsveldt werd door Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger uitgenodigd om tijdens alle vier de Toppers Concerten van de afgelopen meimaand op te treden voor 68.000 mensen. Een jongensdroom is hiermee in vervulling gegaan voor Ernest, die van origine een ras-Amsterdammer is, maar sinds een klein jaar in Zaandam woont.
Op dinsdag 24 mei stond de eerste avond van Toppers in Concert op het programma en maakte Ernest kennis met de ware ‘Toppersgekte’. Ruim 68.000 mensen waren naar de Amsterdam Arena gekomen om hun idolen te horen zingen tijdens dit 'grootste meezingfeest'. Op grote schermen liepen de teksten mee, waardoor iedereen uit volle borst mee kon zingen. Met een mix van Hollandse hits wist Ernest het publiek aan zich te binden en dat zorgde voor hem weer voor een enorme ontlading. Een maand lang stond het leven van Ernest en zijn gezin in het teken van de Toppers. Een ervaring die niemand hem meer zal afnemen.
Net als afgelopen jaar waren de Toppers op zoek naar nieuw talent om de halftimeshow in te komen vullen. Dankzij een hoop stemmen op het filmpje van Ernst kwam de zanger bij een selectie van twintig artiesten terecht. Nu was het aan de Toppers René, Gerard en Jeroen om uit deze twintig de beste zes te selecteren. Tot zijn grote vreugde hing Jeroen persoonlijk aan de telefoon om hem te feliciteren met zijn nominatie. Hij nodigde Ernest uit om live auditie te komen doen in de Amsterdam Arena. Samen met vijf andere uitverkorenen mocht hij dat doen, onder aanwezigheid van een enorme hoeveelheid pers. De gelukkige winnaars waren de Volendamse Tamara Tol en Ernest. Daarmee is een droom in vervulling gegaan voor de zanger, die hiermee ook hoopt meer bekendheid te krijgen.

Meer berichten