Jim de Goede voor het eerst in snelste klasse

ASSENDELFT - In de Zomeravond Competitie motoren werd afgelopen week geracet op het bekende Circuit Assen. Dit was de zevende en laatste race van het seizoen, waarin Jim de Goede hoopt op een podiumplaats.
Het was een koude ochtend, waardoor de coureurs langzaam op gang kwamen. In de vrije training voelde ook De Goede de koude wind door zijn pak heen blazen. Tijdens de kwalificatie reed er een 1000cc Honda fireblade voor De Goede, waar hij mooi bij kon aanhaken. Omdat het ook hard waaide, had zijn GSXR600 het zwaar tegen de wind in. Uiteindelijk lukte het De Goede om de fireblade in te halen en bleek dat hij de vierde kwalificatietijd had.
De kwalificatietijd bepaalt in welke van drie klassen de coureur tijdens de 'echte wedstrijd' zal deelnemen. De tijd van De Goede was goed genoeg om als één na laatste te starten in de snelste klasse, de Racecup. Race één ging goed, maar negentig procent van de motoren bestaat uit 1000cc's en er werd pittig doorgereden.
Uiteindelijk had De Goede niets verloren, maar ook geen mensen ingehaald. Belangrijk was dat zijn voorgangers niet verder uitliepen. In race twee startte de coureur als 30ste en had hij een goede start, waarbij hij vijf mensen inhaalde. De Goede had een mooi gevecht met een Suzuki GSXR750, maar die won het uiteindelijk toch op de rechte stukken. De race werd beslist met een 26ste plek. Er was nog een derde race, maar in tegenstelling tot de eerste twee telde die niet mee voor de punten.
Voor de bepaling van het eindklassement aan het einde van het seizoen worden racers in de klasse ingedeeld waarin ze de meeste keren hebben gereden en punten hebben behaald. Voor De Goede was het zijn eerste jaar in de één na snelste klasse, de Sportcup. De seizoensuitslag wordt in december bekendgemaakt. Volgens het onofficiële overzicht zou de coureur de vierde plaats hebben. De Goede hoopte op een top drie-notering in de Sportcup, maar voor zijn eerste seizoen in deze klasse vindt hij zijn vierde plaats boven verwachting.