Zaanse sporters in het zonnetje gezet - Uitreiking jaarlijkse Zaanse sportpenningen door gemeente Zaanstad
  Nieuws

De mix team Pupillen BC van AV Lycurgus krijgt penningen overhandigd. (Foto: Yvette van der Does)
De mix team Pupillen BC van AV Lycurgus krijgt penningen overhandigd. (Foto: Yvette van der Does) (rodi.nl)

WIJDEWORMER - Gemeente Zaanstad zet elk jaar sporters, die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd, in het zonnetje door middel van een sportpenning. De uitreiking van de sportpenning 2017 vond maandag 29 januari plaats op het AFAS trainingscomplex in Wijdewormer. Vier sportteams en zeventien individuele sporters kregen de penning uitgereikt uit handen van Klaas Jan Bos en wethouder Jeroen Olthof.


De sporters zijn allen lid van één van de meer dan 250 sportverenigingen die Zaanstad heeft. Ze werden het afgelopen jaar als team of als individu Nederlands, Europees of Wereld kampioen. Wethouder Sport Jeroen Olthof: “We zijn ontzettend trots op deze geweldige resultaten en zetten deze sporters graag in het zonnetje.” De avond werd geopend door Wereldkampioen straatvoetbal Rocky Hehakaija en Jeroen Olthof.

Kampioenen


De eerste penning werd uitgereikt aan het Dreamteam De Meander. De jongens van het schoolvoetbalteam van De Meander werd juni vorig jaar landelijk kampioen schoolvoetbal in Zeist. Ze losten daar hun belofte in ‘om te gaan winnen’. De tweede penning ging naar de twaalf jarige Emma van Leeuwen. Emma werd twee keer Nederlands Kampioen Open Water Zwemmen.
De jongens van ZV de Zaan (DG1) kregen een penning voor hun prestatie als Nederlands Kampioen Waterpolo Jeugd. Dit team stond onder leiding van coaches Dennis Ketelaars en Koen de Jong. Gedurende het seizoen was al snel duidelijk dat dit team in de regio het kampioenschap zou binnenhalen. Alhoewel nog jong, gaan ook van deze groep al een aantal jongens iedere week naar Zeist om daar te trainen met Oranje en hebben de eerste onlangs zelfs al hun eerste interland gespeeld. Ook de meisjes van ZV de Zaan (BM1) ontvingen een penning voor hun titel Nederlands Kampioen Waterpolo. Dit team speelt in de Eredivisie B-jeugd. Een zware competitie waar eigenlijk alle wedstrijden spannend zijn. Een deel van het team valt inmiddels in de leeftijdscategorie dames, maar het andere deel verdedigt dit seizoen de titel en staat er ook voor dit seizoen weer goed voor.

Veel penningen Lycurgus


Veel penningen gaan dit jaar naar de sporters van AV Lycurgus uit Assendelft. De AV Lycurgus Mix team Pupillen BC werd met vorig jaar Nederlands Kampioen Estafette (10 x 40 meter). Het Lycurgus tiental werd ruim eerste en dus Nederlands Kampioen. Het team zette tevens een nieuw clubrecord neer. Teun de Koning werd Nederlands Kampioen Atletiek (C jeugd) voor het onderdeel Kogelslingeren. Clubgenoot Sebastiaan Bonte werd in januari Nederlands Kampioen Indoor Atletiek, voor hetzelfde onderdeel.Menno Vloon is Nederlands Kampioen Polshoog 2017 en is tijdens het Atletiekgala in Utrecht uitgeroepen tot Atleet van het jaar 2017. In totaal ontvingen vijftien leden van AV Lycurgus de penning (de volledige namenlijst zie www.rodi.nl).
Na afloop van de uitreiking konden de sporters felicitaties in ontvangst nemen en was gelegenheid om foto’s te maken.
Mies Boon van AV Lycurgus Mix team Pupillen BC is erg trots op het winnen van de erepenning. Mies trots: “Ik vind het echt heel cool! Ik was best een beetje zenuwachtig van tevoren, want we hadden wel een brief thuis gekregen maar wisten nog niet precies wat er zou gebeuren. Ik ga morgen meteen aan juf vragen of ik in de klas mag vertellen over deze avond en of ik de foto’s mag laten zien. Ik ga de klas dan ook vertellen over hoe het was om de estafette te lopen.”
Kijk voor alle namen van de sporters die een penning hebben ontvangen op www.rodi.nl. Meer foto’s van de uitreiking zijn te zien op Facebook pagina: Zaans Stadsblad.

Meer berichten