'Vertel eens': vijf keer verrast worden door een verhaal

  Nieuws
Bezoekers luisteren naar uiteenlopende korte verhalen. (Foto: aangeleverd)
Bezoekers luisteren naar uiteenlopende korte verhalen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZAANDAM - Eén thema, vijf waargebeurde verhalen. Dat is de basis van de Vertel eens-avonden bij Bind op het Hembrugterrein in Zaandam. Het is volgens Bind een eenvoudig concept met een spannende uitwerking: de bezoeker weet nooit precies wat er te wachten staat. Donderdag 15 februari is er een nieuwe editie.
Iedereen kan het podium bij Vertel eens betreden. Als ze maar een goed verhaal hebben dat ze binnen tien minuten kunnen brengen. Soms is dat een verbazingwekkende anekdote, soms een adembenemende levensloop, soms het beslissende keerpunt in iemands leven. Niet alleen de verhalen zijn steeds anders, maar ook de vorm. De een vertelt klein en intiem, alsof bezoekers deelgenoot worden gemaakt van een geheim. Een ander maakt er een grootse, theatrale vertelling van. Er zijn echter ook vertellers die de humor of de magie in hun verhaal uitvergroten. Eén ding is volgens Bind zeker: aan het einde van de avond hebben bezoekers het gevoel dat ze onverwachte inkijkjes in andere levens hebben gekregen.
Het huiskamerpodium van Bind is de setting van deze avonden. Pianist Rob Stoop begeleidt de verhalen en Giovanni Masetti, zelf verteller, presenteert. Het thema van donderdag 15 februari is Liever Verliefd. Toegang tot de vertelavonden is gratis. Wie van tevoren van een eenvoudige maaltijd wil genieten, kan dat voor 5 euro doen. Er is vanaf 18.00 uur eten en de eerste verteller start om 19.30 uur. De locatie is Middenweg 107, Hembrugterrein, Zaandam.

Meer berichten