Pieter van Netten nieuwe hoofdtrainer CVV Blauw-Wit

  Nieuws
Pieter van Netten. (Foto: aangeleverd)
Pieter van Netten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WESTKNOLLENDAM - Pieter van Netten is de nieuwe hoofdtrainer van CVV Blauw-Wit uit Westknollendam. Vorige week hebben de club en de oefenmeester uit Assendelft een verbintenis gesloten voor het seizoen 2018/2019. Van Netten volgt Eric Frankfort op.

Netten gaat in Westknollendam met de commissie Voetbaltechnische Zaken invulling geven aan het Project Blauw-Wit 2020. Daarin staat centraal dat de sportieve prestaties moeten verbeteren. Van Netten tekent een contract voor de duur van één seizoen. In het Zaanse is Van Netten geen onbekende. Hij deed eerder dienst bij Fortuna Wormerveer, Saenden en Zaanlandia. Het bestuur van CVV Blauw-Wit is blij met de aanstelling van de trainer. "Wij stellen met Pieter een trainer aan die tijdens de sollicitatiegesprekken een aanstekelijk enthousiasme liet zien en het bestuur en spelers overtuigde van zijn visie. Pieter bezit een schat aan ervaring, zowel als speler als trainer, en is daarin succesvol geweest. De belangrijkste taak die Pieter krijgt is om onze jonge spelersgroep een volgende stap te laten maken in hun ontwikkeling, zodat de sportieve prestaties een boost krijgen", aldus bestuurslid Simon Kramer.
Van Netten heeft er na dit seizoen vier jaar opzitten als trainer van TOB. Met deze club liep hij afgelopen seizoen promotie op een haar na mis. TOB en Van Netten besloten voor de winterstop in goed overleg na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met Blauw-Wit vindt de trainer een nieuwe uitdaging. "Ik heb heel veel zin om de ambitie van het bestuur van Blauw-Wit te helpen waar te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ik, met mijn kennis en ervaring als speler en als trainer, de juiste snaar kan raken bij deze jonge spelersgroep, waardoor er uiteindelijk zonder verlies van goede sfeer en gezelligheid betere prestaties geleverd kunnen worden."

Meer berichten