Accordeontopper in Kerkje van Krommeniedijk

  Nieuws
De musicus Nicolae Stuc. (Foto: aangeleverd)
De musicus Nicolae Stuc. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

KROMMENIEDIJK - In het kerkje van Krommeniedijk is zondag 25 februari een concert. Die middag komt Nicolae Stiuc optreden. Hij is een accordeonist uit Moldavië en nu student aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nicolae is in 1996 geboren in Moldavië, in een gezin van accordeonisten. Op achtjarige leeftijd start hij met accordeonlessen. Als elfjarige jongen krijgt hij pianolessen en op zijn twaalfde komen er ook percussielessen bij. Als Nicolae vijftien is, begint hij met zijn studie accordeon. Tijdens zijn opleiding speelt hij op verschillende podia in Moldavië, Roemenië, Hongarije, Duitsland, België en Nederland. De musicus heeft vele nationale en internationale concoursprijzen gewonnen. Niet alleen voor accordeon, maar ook voor percussie.
In 2015 startte Nicolae zijn studie accordeon aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won een belangrijke onderscheiding van het Ministerie van Cultuur en uit handen van Jet Bussemaker ontving hij het 'Holland Scholarship'. Dit gaf hem de mogelijkheid om met een vergoeding te studeren. Ook nu heeft Nicolae al diverse keren tijdens festivals en concerten in Amsterdam en op het Bach Festival in Dordrecht opgetreden. Internationaal heeft hij diverse masterclasses gevolgd. Bij het verschijnen van deze krant is het programma van het concert in Krommeniedijk nog niet bekend.
Het concert begint om 15.00 uur en de deuren zijn vanaf 14.30 uur open. Het optreden is gratis te bezoeken. Wel is er een collecte voor de gemaakte onkosten en het behoud van het kerkje. Het kerkje van Krommeniedijk bevindt zich op Krommeniedijk 182.

Meer berichten