Aftredende wethouders Zaanstad blikken terug

  Nieuws
Jeroen Olthof. (Foto: aangeleverd)
Jeroen Olthof. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Na vier jaar nemen vier wethouders van de gemeente Zaanstad afscheid. De aftredende bestuurders blikken terug op hun periode als wethouder van Zaanstad en hebben een wens voor hun opvolgers.

Wethouder Addy Verschuren - CDA

"De verdere voltooiing van Inverdan is een hoogtepunt. We hebben veel mooie projecten aan de westkant van het station kunnen realiseren die mooie woningen toevoegen aan de stad in alle prijsklassen. De overbuiging van het station is ook aanbesteed, nodig om Zaandam-Oost en -West beter te verbinden en tegelijkertijd een nieuw station te realiseren. Ook trots op hoe we een monument als de Zaandijkerkerk herbestemmen en die tegelijkertijd gebruiken als aanjager voor kwalitatieve ruimtelijke ontwikkeling. Door dit soort gedurfde plannen hebben we Zaanstad op de kaart weten te zetten."

"Durf te kiezen. Gedurfde plannen hebben voor- en nadelen. Wie binnenstedelijk veel woningen wil bouwen en geloof me, dat moet je willen, kiest ook voor hoogbouw en parkeerdruk. Zo is het altijd. Zonder groeipijnen, geen groei."

Wethouder Leny Vissers-Koopman - ZOG

"We hebben de afgelopen periode volop ingezet op burgerparticipatie. Een van de initiatieven is de groenadoptie, meer dan driehonderd plekken in Zaanstad waar bewoners het groen onderhouden. Een prachtige ontwikkeling, net als de zwerfafvalestafette om Zaanstad samen schoon te houden. Met de bruggencampagne Goed dat je wacht! maakten we jongeren bewuster over de risico's van het onder de slagboom door duiken voordat deze naar beneden gaat."

"Als betrokken wethouder kun je echt het verschil maken: sta dicht bij de inwoners, bied een luisterend oor en heb ook oog voor de details. Je kunt bewoners al helpen en blij maken door een probleem met een relatief makkelijke oplossing aan te pakken."

Wethouder Jeroen Olthof – PvdA

"De ontwikkeling van de Jeugdteams en Sociale Wijkteams in onze stad is een van mijn hoogtepunten van de afgelopen vier jaar. We helpen onze inwoners dichtbij, in de wijk, met zorg en ondersteuning. Ook ben ik er trots op dat we de faciliteiten voor sport in Zaanstad sterk hebben uitgebreid en verbeterd. Met onder andere de Crommenije, het topsportcentrum, de Omzoom en het trainingscomplex van AZ kun je in onze stad niet meer om topsport èn breedtesport heen."

"Vasthouden aan het idee dat de leefwereld van onze inwoners leidend moet zijn bij alles wat we als gemeente Zaanstad doen. En dat is lastig, want we hebben met zo veel regelgeving en kaders te maken. Altijd in je achterhoofd houden: waar doen we het eigenlijk voor."

Wethouder Dennis Straat - VVD

"Onder de noemer MAAK.Zaanstad startten we de afgelopen periode projecten in vier gebieden. Zo hebben we met het Rijk en de provincie de ontwikkeling mogelijk gemaakt van het unieke Hembrugterrein, waar ongeveer duizend woningen gaan komen. Om de participatiewet (2015) zo goed mogelijk uit te voeren, vervingen we de sociale werkplaats BaanStede door Werkom. Dit participatiebedrijf is een verbinder tussen werkzoekenden en bedrijven. Een plek waar de mens centraal staat."

"Denk regiobreed. Samenwerking is belangrijk, zoals binnen de Metropoolregio Amsterdam, waar we de woningbouwopgave versnellen om aan de groeiende behoefte te voldoen. Dit betekent ook wel eens gezamenlijk en op regionaal niveau investeren, ondanks dat dit op korte termijn niet altijd gelijk in Zaanstad zichtbaar is."

Meer berichten