NL Doet bij De Blijde Ruiters

  Nieuws
Na de groepsfoto lunchten de aanwezigen samen. (Foto: De Blijde Ruiters)
Na de groepsfoto lunchten de aanwezigen samen. (Foto: De Blijde Ruiters) (rodi.nl)

ZAANDAM - Bij De Blijde Ruiters in Zaandam werd afgelopen weekend druk geklust. Dat gebeurde in het kader van NL Doet, de grote vrijwilligersactie door heel Nederland.


Annie Bos had de toegang tot de manege al geopend toen de vrijwilligersploeg van Break Down SloopSupport arriveerde. Na de koffie bouwden de vaste vrijwilligers de steigers op, die Boels gratis leverde, en loodsten de paarden naar de buitenbak. Met groot materieel werden de stallen schoongespoten. Buiten voerden de nieuwe mannen van de klusploeg herstelwerk aan de wand van de manege uit en ze schilderden het houtwerk van de nieuwe goten.

Vanaf een hoge rolsteiger spoot John Verhoeff in eigen persoon de constructie van de manege en de wanden schoon. Zijn mannen verplaatsten voortdurend de stellage. In de binnenbak schuurden ze met man en macht de rand rond de hoefslag. Ook de wanden met de sponsorborden werden gespoten en de spiegels kregen een beurt.

In de kantine zorgde een aantal vrijwilligers voor het schoonmaken en invetten van de tuigen en hoofdstellen. Een delegatie van de VVD nam de zadelkamer onder handen. Een ploeg eigen vrijwilligers/ruiters reed ondertussen een aantal paarden in de buitenbak. Dat moet om te voorkomen dat ze na twee dagen stilstand te druk zouden zijn om met de ruiters van De Blijde Ruiters, die een beperking hebben, te werken.

De finishing touch was het schilderen van de houten rand om de hoefslagkering, die volgens De Blijde Ruiters met zes personen tegelijk prachtig in de verf kwam te staan in de glimmend schone binnenmanege. Germieco gaat in het kader van NL Doet het herstelwerk aan het straatje voor de buitenstallen op een geschikter tijdstip uitvoeren.

Meer berichten