Winnaars Skills Heroes NK Straatmaker feestelijk gehuldigd

  Nieuws
Ricky Broekhoff (linke) en Robin Ruiter (rechts). (Foto: Mike Bink)
Ricky Broekhoff (linke) en Robin Ruiter (rechts). (Foto: Mike Bink) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Ricky Broekhoff en Robin Ruiter zijn donderdagmiddag 8 maart na een luid applaus gehuldigd bij hun opleidingscentrum in Heerhugowaard. De infrastudenten van het roc Regio College in Zaandam en werknemers van SPG-NH werden zaterdag 3 maart Nederlands Kampioen Straatmaker 2018 tijdens Skills Heroes in Breda.

"Een knappe prestatie", zo vindt ook Erik ter Beek, docent aan het Regio College. "We zijn er trots op dat wij deze kampioenen in ons midden hebben." Ricky en Robin scoorden hoge punten op het gebied van samenwerking en vakmanschap. Het is het tweede jaar op rij dat studenten van het opleidingscentrum er met de kampioenstitel vandoor gaan.
Bij een kampioenschap hoort uiteraard een huldiging. Daarom werden de jongens donderdagmiddag 8 maart als helden onthaald door hun werkgevers, leermeesters, docenten en medestudenten. De winnaars kregen een bokaal, bloemen en er was taart voor alle aanwezigen. Een feestelijke middag dus, waarbij Ricky en Robin flink in het zonnetje gezet zijn.
Ricky en Robin namen het in de finale op tegen vier andere teams. Wie denkt dat er tijdens het NK Straatmaker gewoon een simpel stoepje gelegd wordt, heeft het mis, want de allerbeste straatmakers van Nederland moeten allerlei ingewikkelde patronen en figuren kunnen leggen. Ricky volgt de opleiding Opperman bestratingen (niveau 2) en Robin de opleiding Straatmaker (niveau 3). De heren pakten ieder hun eigen rol en vormden het perfecte team. Ricky vond deze ervaring er een om nooit meer te vergeten. Voor Robin was het NK extra speciaal: "Vorig jaar volgde ik de opleiding Opperman bestratingen en won ik ook al. Mijn rol binnen het team is dit jaar verschoven. Ik had nooit verwacht dat ik nog een keer de kampioenstitel op mijn naam zou mogen schrijven."

Meer berichten