'De Zaanstreek Maakt Het' met leerlingen - St. Michaël College helpt bij medewerkersbijeenkomst Lassie 125-ja

  Nieuws
Scholen uit Wormer kregen tijdens de rijstweken in het Zaans Museum een speciale rondleiding. (Foto: Lassie)
Scholen uit Wormer kregen tijdens de rijstweken in het Zaans Museum een speciale rondleiding. (Foto: Lassie) (rodi.nl)

ZAANDAM - Eén dag per jaar wordt de fabriek van Lassie stilgelegd. Dan komt tegen de honderd man personeel en genodigden bijeen voor de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst. Dit jaar vindt die vrijdag 16 maart plaats in het Zaans Museum - met een diner en boekpresentatie mede verzorgt door scholieren van het St. Michaël College. Lassie heeft samen met hen drie maanden de tijd genomen om het evenement vanuit een speciaal lesprogramma 'De Zaanstreek Maakt Het' voor te bereiden.
De scholieren van het Michaël assisteren vanuit hun eigen interessegebied: ze helpen bijvoorbeeld de catering bij het serveren van het diner, of verzorgen de muziek tijdens het eten. Weer andere scholieren geven een rondleiding door het museum. Het management van Lassie presenteert deze middag tevens de plannen voor 2018.
De marktleider in rijst vindt het belangrijk om op lokaal niveau mensen te betrekken bij het merk Lassie, en is daarom een samenwerking aangegaan met het Zaans Museum en een aantal (basis)scholen in de regio. Tijdens de medewerkersbijeenkomst wordt ook het boek '125-jaar rijst aan de Zaan' gepresenteerd, een uitgave van Stichting Uitgeverij Noord-Holland. Historica Vibeke Kingma is voor het boek in de historie van Lassie gedoken en laat zien dat de geschiedenis van 125 jaar rijst in de Zaanstreek uniek en verweven is met de industriële en maatschappelijke ontwikkelingen in de 20e eeuw.
Vanaf zondag 18 maart is het boek voor iedereen verkrijgbaar in het Zaans Museum.

Meer berichten