Lassie Rijstweken in het Zaans Museum

  Nieuws

ZAANDAM - Maart staat in het teken van 125-jarig bestaan van Lassie. In het Zaans Museum worden rondleidingen gegeven. Bezoekers kunnen ook hun naam op een rijstkorrel laten zetten of in de lopende tentoonstelling 'De Zaanstreek Maakt' een korte animatiefilm bekijken over het productieproces van Lassie, het rijsticoon van de Zaanstreek.
Hoe komt een zo exotisch product als rijst in de Zaanstreek terecht, en waarom is na een start in de gort en havermout, het bedrijf onder de naam Lassie zo bekend geworden met rijst? Hoe kan het dat Lassie nog steeds in dezelfde panden gehuisvest is als waar haar oprichters ooit in 1893 zijn begonnen? Dit terwijl andere vooroorlogse productiebedrijven regelmatig worden overgenomen en de productie vaak verdwijnt van de originele locatie. Sluit op 18 maart om 14.00 uur aan bij een korte intro en instaprondleiding langs de Zaanse rijsthistorie in de tentoonstelling De Zaanstreek Maakt Het in het Zaans Museum. Tevens draait er een korte animatiefilm over Lassie. Voor deelnemers aan de rondleiding is er een gratis goodiebag van Lassie. De rondleiding 125 jaar Lassie wordt zondag 18 maart om 14.00 uur gegeven. Prijs: entree Zaans Museum (rondleiding gratis)

Rijstkorrelschrijver

Op zondag 18 maart komt rijstkorrelschrijver Jan de Goede opnieuw naar het Zaans Museum om namen van bezoekers op een rijstkorrel te zetten. Daarna gaat de rijstkorrel in een glazen buisje en maakt een gekleurd koord een ketting van het geheel. Leuk om te krijgen én om te geven; rijst geeft geluk en voorspoed aan diegene die de korrel ontvangt! Voor deelnemers aan de activiteit is er een gratis goodiebag van Lassie. De rijstkorrelschrijver is te bezoeken zondag 18 maart van 12.00 - 16.00 uur. Prijs: entree Zaans Museum (activiteit gratis)
Chocolade Rijstbeleving

Bezoekers kunnen nog tot het einde van de maand in het Zaans Museum de dag beginnen met een kop koffie of thee en chocolaatje. Daarbij kunnen ze kennismaken met de rijsthistorie in de Zaanstreek in de tentoonstelling 'De Zaanstreek Maakt Het' en het productieproces van Lassie in een korte animatiefilm volgen. Om vervolgens over de Zaanse Schans naar Cacaolab Zaans Gedaan te wandelen en te genieten van een verrassende rijst/chocolade surprise. Dagelijks in maart van 10.00 tot 17.00 uur. Prijs: volwassenen 11.50 uur. Kinderen 4 tot 17 jaar 9 euro. Museumkaart 3 euro.

Meer berichten