Fietseninzameling een groot succes

  Nieuws
Professioneel wielrenster Claudia Koster met één van de kinderen die een fiets ontvangt vanuit het Kinderfietsenplan van de ANWB. (Foto: swtzaanstad)
Professioneel wielrenster Claudia Koster met één van de kinderen die een fiets ontvangt vanuit het Kinderfietsenplan van de ANWB. (Foto: swtzaanstad) (rodi.nl)

KROMMENIE - Openbare basisschool de Komeet, Anouk Hermanns en het Sociaal Wijkteam Krommenie verzorgden vrijdag 16 maart een fietseninzameling actie voor het kinderfietsenplan van de ANWB. Dit om fietsen in te zamelen voor kinderen die leven in armoede en zelf geen fiets kunnen bekostigen. Want ook in Krommenie leven er ook gezinnen in armoede.

Voor de Basisschool de Komeet bemanden Anouk Hermanns, een betrokken ouder van de Komeet, samen met het Sociaal Wijkteam Krommenie een opvallend gele, mobiele stand, waar bewoners de oude fietsen konden afgeven. Om half 10 ’s ochtends stond de teller al op 22 fietsen. Heel Krommenie leek de posters gezien te hebben en de organisatie werd steeds weer geprezen met het initiatief. "Wij hebben elektrische fietsen gekocht", zo vertelt een bewoner, "ik vind het erg leuk dat 2 kinderen op onze mooie fietsen naar school kunnen gaan. Bij ons staan ze anders maar in de schuur." Aan het einde van de ochtend waren in totaal 53 fietsen opgehaald en kon de organisatie spreken van een groot succes! Anouk: "Ik weet dat mensen in Krommenie maatschappelijk betrokken zijn. En dit overtreft echt al mijn verwachtingen!"

Claudia Koster

Tijdens de fietsinzameling werd er ook een opgeknapte fiets uitgereikt door professioneel wielrenster Claudia Koster. Zij mocht de fiets overhandigen aan vrijwilligers van Buurtgezinnen en een leerling van de Komeet, die vier jaar geleden in Nederland kwam wonen. Zij fietst heel graag, maar helaas is er thuis geen geld voor een nieuwe fiets. Koster: "Ik weet nog goed toen ik mijn eerste fiets kreeg en daar onwijs blij mee was! Samen met mijn buurjongen deden we elke dag een wedstrijdje wie als eerste thuis was. Het competitieve zat er toen al in. Nu ben ik prof wielrenster, zit ik iedere dag op de fiets en reis ik de hele wereld over voor wedstrijden. Het fietsen heeft mij heel veel gebracht en daarom vind ik het super dat jullie een fiets krijgen en hoop ik ook dat jullie ook veel mooie momenten beleven.”
Kinderfietsenplan

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB dat een goede en deugdelijke fiets doneert aan kinderen tussen 10 en 18 jaar. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Kent u zelf een gezin, waar een fiets kopen niet mogelijk is? Belt u dan naar het Sociaal Wijkteam Krommenie op telefoonnummer 075-20 60018.

Meer berichten