De gele banaan is gedoopt

  Nieuws
De dames en hun stuurman bij de doop van de Interballast, met oranje mutsjes op ;0)) (Foto: Truus Schouten)
De dames en hun stuurman bij de doop van de Interballast, met oranje mutsjes op ;0)) (Foto: Truus Schouten) (rodi.nl)

WORMERVEER - In het oude postkantoor van Wormerveer werd de afgelopen maanden door een groep fanatiekelingen 'met twee linkerhanden' geklust aan een sloep. De reddingboot (bouwjaar 1974) was nog in originele staat maar rijp voor de sloop. Het is helemaal opgeknapt door de dames die de boot zelf gaan gebruiken en hun stuurman. De InterBallast - zo heet de boot - werd afgelopen zondag 18 maart in Wormerveer gedoopt en te water gelaten bij Watersportcentrum Wormer.


Particulier sponsor Truus Schouten, de moeder van één van de sloeproeiers: "Het is een juweeltje geworden. Het bestuur van 'Stichting Sloeproeien De Zaan' heeft de spaarpot stukgeslagen om het karakter te behouden en de sloep weer roeibaar te maken. Ze gaan voortaan meedoen aan wedstrijden op de Zaan en daarbuiten. En wij als sponsoren gaan natuurlijk alles op de voet volgen."
Redactie Zaan heeft zich laten vertellen dat stuurman Gerard Alders kleurenblind is. Volgens Gerard is de Interballast oranje van kleur. Hij had speciaal voor de gelegenheid dan ook bijpassende oranje mutsjes laten maken. Maar de Interballast zo geel als een banaan. En gelukkig de bollen wol ook. De acht dames roeien elke dinsdagavond en zondagochtend op de Zaan. De eerste volgende wedstrijd wordt geroeid in de week na Pasen. Dan kunnen de roeisters meteen testen of ze een snelle boot hebben. Wie het sloeproeien een warm hart toedraagt kan de Interballast ook sponsoren. Kijk voor informatie en beelden van het opknappen van de sloep op Facebook-pagina: Interballast.

Meer berichten