Start avondleesclub in Zaandam

  Nieuws
Barbara heeft er alvast zin in. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
Barbara heeft er alvast zin in. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) (rodi.nl)

ZAANDAM - Barbara Murru woont ruim anderhalf jaar in Zaandam. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar man naar Nederland. Beiden maakten zich snel de Nederlandse taal eigen en Barbara richtte ruim een jaar geleden een Nederlands en Italiaans Avondtaalcafé op in Zaandam. Barbara lanceert nu een avondleesclub voor iedereen, van jong tot oud. "Nu ik me zekerder voel met praten in het Nederlands, is dit weer een nieuwe stap", zegt de geboren Italiaanse. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden voor de leesclub, die zondag 6 mei van start gaat.

"Ik houd van boeken lezen. Ik praat graag met andere mensen over boeken en vind het leuk om indrukken met hen te delen. Boeken lezen is ook heel goed om een andere taal beter te leren. Je vergroot je vocabulaire en kennis van de grammatica", legt Barbara uit waarom ze graag een avondleesclub start.
"Het idee is dat deelnemers thuis een boek lezen en dat we elkaar dan elke maand of twee maanden ontmoeten. Mensen zijn vrij om in een open discussie met elkaar over alles van het boek te praten. Het duurt ongeveer één à twee uur en iedereen is van harte welkom. Voor de eerste bijeenkomst lezen we het boek 'Het Diner' van Herman Koch.
Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden via taalcafe.zaandam@gmail.com, onder vermelding van 'Avondleesclub'. De eerste bijeenkomst vindt zondag 6 mei om 15.30 uur plaats in Zaandam. Barbara laat de exacte locatie later nog weten.

Meer berichten