Tegel eruit, gratis plant erin!

  Nieuws
Ruil een tegel in voor een vaste plant bij Welkoop, Praxis of Ranzijn. (Foto: Duurzaan)
Ruil een tegel in voor een vaste plant bij Welkoop, Praxis of Ranzijn. (Foto: Duurzaan) (rodi.nl)

ZAANSTAD - Wist je dat het goed is voor het klimaat om niet meer dan 40% van je tuin te verharden? Haal een tegel uit je tuin en lever die zaterdag 21 april in bij de winkels van Welkoop, Praxis of Ranzijn in de Zaanstreek. In ruil voor die tegel krijg je een gratis vaste plant. Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden.

Door Duurzaan
Het klimaat verandert. Ook in de Zaanstreek wordt het steeds natter en warmer. Het KNMI voorspelt dat regenbuien de komende jaren extremer worden. Op die piekbuien is het riool in de stad niet berekend. Water blijft vaker en langer staan op straten en trottoirs. Meestal kan het moeilijk weg omdat steeds meer tuinen worden betegeld.
Als we tegels weghalen voor vaste planten of een geveltuin, kan het regenwater geleidelijk de grond inzakken. Om onze Zaanstreek gezamenlijk groener te maken organiseren de gemeente Zaanstad en stichting Duurzaan de actie Tegel eruit, Plant erin. De winkels Welkoop Wormerveer, Praxis Wormerveer, Praxis Zaandam en Ranzijn in Zaandam werken mee aan de actie.
Zaterdag 21 april kan iedereen bij deze winkels een tegel inleveren en ontvangt men voor deze tegel een gratis vaste plant. Voor de actie geldt 1 gratis plant per adres en op=op. Meer tegels inleveren mag wel.
Wethouder Openbare Ruimte Leny Vissers-Koopman: "Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden. De gemeente stimuleert bedrijven en particulieren om hun omgeving te vergroenen en bestendig tegen water te maken. We kijken ook naar de inrichting om wateroverlast te beperken. Gezamenlijk werken we aan een klimaatbestendige stad."
Heb je zelf al veel groen in je tuin, tip dan gerust iemand anders op deze actie om een tegel in te leveren voor een gratis plant!
Kijk voor meer info op Duurzaan.nl/klimaatverandering

Meer berichten