Racetalent Dylan Visser (10) uit Assendelft dendert vol gas naar podium

  Nieuws
Dylan Visser wint en juicht. (Foto: Bas Kaligis)
Dylan Visser wint en juicht. (Foto: Bas Kaligis) (rodi.nl)

EMMEN - Dylan Visser heeft voor een knappe prestatie gezorgd tijdens de tweede ronde van de GK4 Kartseries. Het tienjarige racetalent uit Assendelft maakt dit seizoen grote stappen en liet dat onlangs zien in de drie verreden manches van de IAME Mini Parilla-klasse op kartcircuit Pottendijk in Emmen. Hij ging met een mooie podiumplaats en een grote beker terug naar Noord-Holland.


"Het ging heel goed. Het ware mooie races", zei Dylan terugblikkend op de wedstrijd op Kartcircuit Pottendijk. Daar eindigde hij op de respectievelijk tweede, eerste en tweede plaats in de races eindigde. "Ik ben blij. Toen ik tijdens de derde race over de finish kwam, dacht ik: yes het is gelukt! Het was voor mij dit seizoen de eerste keer dat ik op het podium stond en de eerste keer dat ik een race heb gewonnen."

Daarmee toonde Dylan overtuigend aan dat hij dit seizoen een rijder is om rekening mee te houden. Knap voor een iemand die net bezig is aan zijn derde wedstrijdjaar. Hij begon op zijn zevende, geïnspireerd door zijn overbuurman, die aan racen deed. "Dat racen leek mij ook leuk om te doen", herinnerde de snelle Noord-Hollander zich.

Tijdens de eerste race kon hij dan ook meteen vooraan mee. Nadat hij bij de start als tweede door de eerste bocht was gekomen, reed hij de hele race op die plaats. "Milan Kok reed voor me en was te snel", zei Dylan. In de tweede race waren de rollen omgedraaid. Lang reed hij op de tweede plaats, tot het midden van de race. "Toen heb ik Milan ingehaald. Daarna ben ik weggereden en heb ik de race gewonnen."

Dat Dylan en Milan Kok zondag aan elkaar gewaagd waren, bleek duidelijk tijdens de derde race. Daarin was het verschil tussen de twee kemphanen op de finish slechts enkele centimeters. Dylan werd tweede, maar baalde er niet van dat het zo weinig had gescheeld. "Het was echt heel close. Ik zag dat hij net iets voor me zat. Tweede is ook mooi. Ik heb een mooi weekend gehad!"

Meer berichten