Trouwen in het kerkje van Krommeniedijk

  Nieuws
Huwelijksplechtigheid bij kerkje van Krommeniedijk. (Foto: SBHK)
Huwelijksplechtigheid bij kerkje van Krommeniedijk. (Foto: SBHK) (rodi.nl)

KROMMENIEDIJK - Aan de rand van Krommeniedijk staat een heel bijzonder kerkje. Het is sinds 1989 in beheer van Stichting Beheer Hervormde Kerk in Krommeniedijk. Het heeft een bijzondere geschiedenis en is in 1755 gebouwd op de restanten van oudere kerken. Het staat op een unieke locatie waardoor het zich uitstekend leent voor een romantische trouwpartij. Hier worden niet voor niets al eeuwen stellen met elkaar verbonden in het echt. Men hoeft ook niet persé hervormd te zijn om op deze plek in het huwelijksbootje te stappen.
Wat het kerkelijk of burgerlijk huwelijk extra sfeer geeft zijn de brandende kaarsen in luchters en kandelaars en het luiden van de torenklok, dit gebeurt beiden in overleg met de koster. Het kerkgebouw beschikt over ongeveer honderd zitplaatsen: waaronder 42 losse stoelen en verder vaste eikenhouten banken (aan weerszijden tegen de wanden). Indien de stoelen verwijderd worden, ontstaat een open ruimte, welke zelf ingericht kan worden. De kerk is voorzien van een moderne geluidsinstallatie en er bestaat ook de mogelijkheid van een kwalitatief goede digitale geluidsregistratie. Tevens zijn er mogelijkheden voor visuele presentaties. In de consistoriekamer is een klein aanrecht met warm en koud water. Indien er gebruik gemaakt wordt van catering, dan dient deze uitgevoerd te worden door een professioneel cateringbedrijf. De zij-ingang van de kerk biedt toegang aan rolstoelgebruikers. Er is veel mogelijk voor een bijzondere bruiloft in dit historische gebouw.


Open Dag

De kerk is komende zondag niet open maar maandag 21 mei is iedereen - ook aanstaande bruiden en bruidegommen - welkom van 13.00 tot 16.00 uur voor een bezichtiging. Men kan dan ook geïnformeerd worden over het ontstaan van het kerkje, wat de functie van de zandloper is, de betekenis van de glas in lood ramen en andere bijzonderheden of gewoon genieten van de rust en stilte.

Meer berichten