Koersballen Zonder Naam

  Nieuws
De afstanden worden opgemeten. (Foto: Yvette van der Does)
De afstanden worden opgemeten. (Foto: Yvette van der Does) (rodi.nl)

KROMMENIEDIJK - Bab Meijns was aan de beurt. “Neem maar bruin Bab!” werd er vanaf de zijkant van het koersballen geroepen. Een groep mannen en vrouwen hadden zich donderdag 26 april in het dorpshuis verzameld rondom een lange groene mat. Sinds drie á vier jaar wordt bij De Horn in Krommeniedijk wekelijks gespeeld - In de zomer buiten Jeu de boules en in de winter binnen koersbal. Redactie Zaanstreek op Zondag mocht een bruin balletje meegooien en dat ging niet slecht. Maar volgens de Nora wel nog “ff te zacht”.

Veel “ohhhh” en “ahhhhh” roepen en kakelen vanaf de zijkant van de mat konden de dames wel. Daar kunnen de heren van het gezelschap zeker goed tegen want de stemming was bij hen ook opperbest. Bab: “Het koersballen is afkomstig uit Engeland en heet daar ‘Bowles’. Zaanstad heeft er ook een aantal. In principe kan iedereen het spel beoefenen en is het niet moeilijk om te leren. Dat het de groep ook om de gezelligheid van het sociale contact te doen is was te merken - Hier een grap en daar een plagerijtje. “We zijn nu met zestien personen die allemaal of uit de buurt komen of elders in de Zaanstreek wonen. We kunnen nog wel een paar spelers erbij gebruiken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Hoe onze club heet? We hebben nog steeds geen naam!” Dus wie een leuke naam weet?
Iedereen is welkom (ook mensen met een lichamelijke handicap vinden in koersbal een mogelijkheid tot geïntegreerde sportbeoefening) donderdagen van 13.30 tot 16.30 uur in Dorpshuis De Horn, Krommeniedijk 131. Kom vrijblijvend een keer kijken en/of meespelen. Na de zomer gaat het nieuwe seizoen van start voor het Koersballen. Tot die tijd wordt er buiten jeu de boules gespeeld. Voor meer informatie of vragen bellen met 06-10900218. Of via het contactformulier van de wesite: www.dehorn-krommeniedijk.nl.

Meer berichten