PleinFestijn op het Marktplein in Wormerveer

  Nieuws
Ontroerend Goed koor tijdens het PleinFestijn 2017 in Wormerveer. (Foto: PleinFestijn)
Ontroerend Goed koor tijdens het PleinFestijn 2017 in Wormerveer. (Foto: PleinFestijn) (rodi.nl)

WORMERVEER - Het Ontroerend Goed koor uit Wormerveer houdt zondag 27 mei het jaarlijkse PleinFestijn op het Marktplein in Wormerveer. Dat zoen zij in nauwe samenwerking met Buurthuis De Lorzie. Diverse koren en muzikanten komen optreden.

Naast het organiserende koor verzorgt ook 'Swaegh Zingt' uit Zwaag een optreden. Beide koren staan garant voor een mix van levensliederen. Ook Popkoor LEF! uit Westzaan verzorgt een concert. Dit dameskoor heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire popnummers die velen bekend in de oren zullen klinken. De opening van het muziekfestival is in handen van doedelzakband Saendistrict Pipes & Drums uit Assendelft. Deze band maakt muziek met doedelzakken en drums en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook in de pauze kunnen bezoekers van deze band genieten.
Na het tweede en laatste optreden van de koren verzorgt de Rock 'n Roll band William and the Handjives om 16.30 uur een optreden. Deze band bestaat uit een rock 'n rolltrio met gitaar, contrabas en drums en heeft een breed repertoire van klassieke rock 'n rollhits tot bekende liedjes van nu. Dit alles is in een jaren vijftig jasje gestoken. Met driestemmige zang brengen zij een swingend repertoire met veel ruimte voor humor, improvisatie en interactie met het publiek. De leider van de band, William Smulders, groeide op met de muziek van Elvis Presley en raakte helemaal in de ban van The King. De imitatie van Elvis door William is in alle opzichten uniek te noemen: de stem, het gitaargeluid en de vetkuif.
Al deze muzikanten treden op vanaf een door de Firma Komen Transport B.V. uit Beverwijk beschikbaar gestelde podiumwagen. Het festival begint om 12.15 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten. Tijdens het festival zijn er loten te koop voor een tombola, waarbij iedereen van een prijs verzekerd is. De toegang is gratis en op het Marktplein kunnen mensen diverse hapjes en drankjes bestellen.

Meer berichten