'Grenzeloos gekleurd' in Het Weefhuis

  Nieuws
'Grenzeloos gekleurd' in Het Weefhuis
'Grenzeloos gekleurd' in Het Weefhuis (rodi.nl)

ZAANDIJK - De expositie in Het Weefhuis van 26 en 27 mei toont het werk van Marga de Graaf. Ze is een schilder die graag de verborgen mogelijkheden van het schildersmateriaal onderzoekt.

Marga schildert vooral met acrylverf, zowel op doek als op papier. Het gebruik van onconventionele materialen helpt de kunstenares soms bij haar onderzoek in de vorm, de kleuren en de compositie. Ze hanteert liever geen stijl, want dat zou haar belemmeren in het open en vrij zijn voor het scheppende moment.
Laag over laag plaatst Marga kleuren en vormen over elkaar, waarmee ze telkens weer nieuwe atmosferen oproept. Toeval speelt in haar werk een nadrukkelijke rol. Een schilderij is pas af als een diep verlangen, door middel van vorm en kleur, zichtbaar is geworden en voldoet aan zijn eigen wetmatigheden. Het is telkens weer opnieuw een ontmoeting met een, tot dan toe, sluimerend gebied dat volgens Het Weefhuis op onnavolgbaar wijze vorm heeft gekregen.
Het Weefhuis is zaterdag 26 en zondag 27 mei van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl. Het Weefhuis bevindt zich op Lagedijk 39 in Zaandijk.

Meer berichten