Historische Pink Floyd-special bij Zaans Filmfestival

  Nieuws
Pink Floyd. (Foto: WMG)
Pink Floyd. (Foto: WMG) (rodi.nl)

ZAANDAM - De wereldberoemde Britse band Pink Floyd bracht haar eerste single uit in 1967. In de eerste jaren trad de band veelvuldig op in het buitenland, waaronder de in Nederland legendarische show op 23 mei 1968 in De Bond aan de Oostzijde in Zaandam. Dat optreden is in het kader van het Zaans Filmfestival zaterdag 2 juni na vijftig jaar opnieuw te beleven in Filmtheater De Fabriek, met een historische Pink Floyd-avond.

De avond opent met twee uitgesproken Pink Floyd-films. In de grote zaal draait een filmcompilatie uit de eerste jaren van Pink Floyd, 'Beginnings 1967-1972 & the Early Years' 1968. In de kleine zaal is de film The Wall te zien, die volgens de organisatie van het Zaans Filmfestival anno 2018 over dezelfde verbeeldingskracht beschikt als 36 jaar geleden.
Aansluitend aan de Pink Floyd-muziekfilms is er een optreden van de Pink Floyd Tributeband Umma Gumma. Zij laten exact dezelfde set horen die vijftig jaar geleden in De Bond gespeeld werd. Zaterdagavond 2 juni gaat het met deze special terug naar een spectaculair moment in de Zaanse popgeschiedenis. Meer informatie en ticketverkoop via: www.zaansfilmfestval.nl.
Het Zaans Filmfestival doet een oproep aan Zaankanters die deze avond in De Bond hebben meegemaakt en nog tastbaar materiaal hebben om in te zetten voor een kleine tentoonstelling. Daarvoor kunnen zij e-mailen naar: desiree@zaansfilmfestival.nl.

Meer berichten