Typisch Zaans verhaal in De Kwaker

  Nieuws

WESTZAAN - De musicalproductiegroep van FluXus is er na maandenlange repetities klaar voor. Zaterdag 23 en zondag 24 juni kunnen bezoekers genieten van de nieuwe musical Kittekat in dorpshuis De Kwaker, Westzaan. Majanka Fröhlich, regisseur van de groep, legt uit waarom zij vindt dat iedereen moet komen kijken.

De humoristische en absurdistische familiemusical Kittekat is een bewerking van het bekende sprookje De Gelaarsde Poes. Majanka: “Deze familieshow kent komische scènes en swingende muziek die live wordt gespeeld door een speciaal samengesteld combo onder leiding van Sebastian Ohm. De in Westzaan opgegroeide zangeres Daphne Groot begeleidt de groep voor de meerstemmige zang.”
“Het belooft een heerlijke musical te worden waarin veel valt te lachen voor jong en oud. De spelers, dansers en zangers die meedoen hebben verschillende leeftijden, vanaf 10 jaar tot vijftigplus en dat maakt deze groep zo bijzonder. De productie staat in het teken van ‘Iktoon de Zaanstreek’ en laat zien wat je met talentvolle amateurspelers kunt bereiken”, aldus Majanka.

Musicalproductiegroep
De musicalproductiegroep zet al ruim tien jaar musicalproducties neer met volgens Majanka talentvolle podiumbeesten uit de Zaanstreek. De groep stond vorig jaar met Code Monet meerdere avonden in een goedgevuld Zaantheater. In De Kwaker was de groep eerder te zien met Chicago aan de Zaan, een Zaanse bewerking van de filmmusical Chicago.
Elk jaar bewerkt theatermaker en regisseur Majanka Fröhlich een bestaande musical tot een typisch Zaans verhaal. De producties worden ook altijd op verschillende Zaanse locaties opgevoerd. Majanka: “Het is geweldig om verhalen te ‘verzaansen’, zodat het herkenbaar wordt en natuurlijk soms ook hilarisch. Daarnaast ligt er zo veel geschiedenis in de Zaanstreek en is het heerlijk om dit te voor een spannend verhaal te gebruiken.”
Zaterdag 23 juni begint Kittekat om 19.30 uur en zondag 24 juni om 14.00 uur. De Kwaker is te vinden aan J.J. Alanstraat 127 in Westzaan. Meer informatie: www.fluxus.nl en www.dorpshuis-westzaan.nl. Kaarten voor Kittekat kosten: 7,50 euro. Reserveren kan per e-mail, via: productie@fluxus.nl.

Meer berichten