Landelijke intocht Sinterklaas in Zaanstad

Nieuws
Sinterklaas kijkt ernaar uit de Zaanse kinderen te ontmoeten. (Foto: Gemeente Zaanstad)
Sinterklaas kijkt ernaar uit de Zaanse kinderen te ontmoeten. (Foto: Gemeente Zaanstad) rodi.nl

ZAANDAM - De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans. Zaterdag 17 november vaart de Goedheiligman met zijn Pieten Zaanstad binnen. Burgemeester Jan Hamming verwelkomt hem in het historische dorp Zaandijk. Daarna begeeft de Sint zich te paard naar de Zaanse Schans. We nodigen alle kinderen uit om de Sint welkom te heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.



Burgemeester Jan Hamming is trots dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Zaanstad is gevallen: ‘De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis. We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht.’ Ook de berichten uit Spanje zijn positief. Sinterklaas laat weten uit te kijken naar de intocht in Zaanstad.
De NTR doet bij de intocht vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 verslag van de aankomst van de Sint. Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. Maandag 12 november start Het Sinterklaasjournaal. De belevenissen van de Sint vóór en na de intocht zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te zien, tot en met 5 december.