Merkala Zaanstad dames 1: nieuw team met oude bekenden

  Nieuws
Dames 1. (Foto: Eric Visch)
Dames 1. (Foto: Eric Visch) (rodi.nl)

ZAANDAM - Na een lastig seizoen voor de hoogste damesteams van VV Zaanstad, waarin dames 1 zich op de laatste competitiedag veilig wist te spelen in de eerste divisie en dames 2 degradeerde uit de tweede divisie, was het zaak om de teams op te frissen. Een betere doorstroming omhoog en omlaag was al eerder ten doel gesteld in het kader van #zaanstad2020 en hiermee zijn de technische commissie en de nieuwe trainers aan de slag gegaan.
Bij dames 1 stopten enkele speelsters en gaven anderen aan open te staan voor een stapje terug. De speelsters die blijven zijn Lara Visch, Bente van der Peet, Lisa Hagemeijer, Jirrin Schut en Fiona van Diepen. Voor de verdere invulling van het team is als eerste binnen de eigen vereniging gekeken. Uit dames twee komen daardoor Inge Oudejans en Bente Broekema. Bente speelt al haar hele carrière bij Zaanstad en trainde en speelde al zo nu en dan mee met dames 1. Inge kwam twee jaar geleden over van Croonenburg en ontwikkelde zich met hard werken door in dames 2, om nu de stap naar het eerste te maken.
Daarbij komen er enkele nieuwelingen, die eigenlijk oude bekenden zijn. Luke Schut bracht haar jeugd door bij Zaanstad en kwam tot dames 2, waarna ze verhuisde naar Utrecht en achtereenvolgens bij VCV en Taurus speelde. Ze komt nu weer dichter bij de Zaanstreek wonen, dus een terugkeer naar Zaanstad, waar zij samen gaat spelen met haar zus, is logisch. Een teamgenoot van Luke uit de Zaanstad jeugd is Kyra Brandt. Zij vertrok enkele jaren geleden naar Compaen en speelde de afgelopen twee jaar in de Verenigde Staten. Ze heeft zich ontwikkeld tot een zeer kundige spelverdeelster en vormt daardoor een hele belangrijke aanvulling. Op de diagonaal keert Sarah Daalderop terug. Zij speelde afgelopen jaar bij US in de topdivisie, maar komt nu weer terug bij Zaanstad. Op het midden heeft het team volgend jaar weer de beschikking over Irene Brouwer, die zich afgelopen jaar heel fanatiek op een andere sport heeft gericht, maar het volleybal toch teveel miste.
De enige echte nieuweling is Femke de Joode. Alhoewel, helemaal nieuw is ze niet, want ze liep afgelopen jaar stage bij Zaanstad en organiseerde in dat verband het School Stars project. Femke werd opgeleid bij PDK Huizen en maakte afgelopen jaar de overstap naar Taurus. Helaas kende dat team een vervelend jaar, wat voor Femke de reden was om een andere club te zoeken. Door de reeds opgedane contacten binnen Zaanstad was de keuze snel gemaakt.
In het komende seizoen staat de selectie onder leiding van Vincent Pirovano met Daniël Hoonhout, speler van Zaanstad heren 1, als zijn assistent. Vincent loopt al een paar jaar rond bij Zaanstad en kent ook als beachtrainer al veel van de meisjes. Trainers en technische commissie zijn zeer tevreden met deze selectie. Het is een jonger team dan vorig jaar, maar enkele nieuwe speelsters brengen wel ervaring op een hoger niveau mee. Er zit volgens Zaanstad veel talent in deze groep, dus de komende jaren is groei mogelijk.

Meer berichten