De Sluis gaat een stap verder voor vluchtelingen

  Nieuws
Team De Sluis met v.l.n.r. Albert, Erika, Barbara, Cynthia, Sarah en Esther. Yaman mist op de foto. (Foto: De Sluis, Zaanstad voor Vluchtelingen)
Team De Sluis met v.l.n.r. Albert, Erika, Barbara, Cynthia, Sarah en Esther. Yaman mist op de foto. (Foto: De Sluis, Zaanstad voor Vluchtelingen) (rodi.nl)

ZAANDAM – Vrijwilligers en nieuwkomers van De Sluis gaan letterlijk een stap verder dan Nederlands oefenen. Zaterdag 16 juni lopen zij mee in de Nacht van de Vluchteling. Het sponsorgeld gaat naar Stichting Vluchteling ten behoeve van vluchtelingen wereldwijd. Team De Sluis kan nog sponsors gebruiken

Door Sarah Angenent.
Een groep van zeven (nieuwe) Zaankanters is al weken in training om een tocht van 20 kilometer te gaan wandelen. De Nacht van de Vluchteling is een jaarlijks evenement met startlocaties in verschillende steden. Deelnemers laten zich online sponsoren. Het geld wordt gebruikt voor voorzieningen in vluchtelingenkampen in de regio, van voedsel tot onderwijs tot medische zorg en sanitair.
Sinds 2015 helpen honderden Zaankanters vluchtelingen in Zaanstad. Met deze wandeltocht zetten zij zich in voor vluchtelingen in de regio. Het wandelteam van De Sluis start om 18:45 uur bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Beleef hun trainingen mee via het YouTubekanaal ‘De Sluis Zaanstad voor Vluchtelingen’. Sponsor Team De Sluis via www.nachtvandevluchteling.nl/desluis.

Meer berichten