SVA gaat samenwerking aan met Spieren voor Spieren

  Nieuws

ASSENDELFT - De SVA-jeugd heeft zich voor drie jaar verbonden aan Stichting Spieren voor Spieren. Zondag 3 juni is deze samenwerking tijdens de Familiedag 2018 officieel bekrachtigd. De verbondenheid komt tot uiting door het dragen van het logo van Spieren voor Spieren op de rechtermouw van de nieuwe voetbalshirts van jeugdhoofdsponsor 123inkt.nl.
Spieren voor Spieren is sinds oktober 2003 een CBF-gekeurde stichting. Spieren voor Spieren zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek naar de achtergrond van spierziekten te financieren of van financiële garanties te voorzien. Er zijn zeshonderd verschillende spierziekten. Er is dus veel geld nodig. De missie van Spieren voor Spieren is om alle spierziekten de wereld uit te helpen. De stichting bevindt zich in Amsterdam en ex-hockeyinternational Minke Booij is directeur. Naast Louis van Gaal (ereambassadeur) en Sven Kramer (hoofdambassadeur) zijn er talloze (ex-)topsporters die zich als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren inzetten, zoals: Ron Vlaar, Joël Veltman en Pieter van de Hoogeband.

Samenwerking

SVA kreeg van jeugdhoofdsponsor 123inkt.nl de mogelijkheid om een goed doel op de mouw van de nieuwe shirts te laten bedrukken. Hier heeft de club zorgvuldig over nagedacht. Vanwege de vele raakvlakken kwam SVA uiteindelijk uit bij Spieren voor Spieren. De grootste raakvlakken zijn jeugd, plezier, bewegen en voetbal. Spieren voor Spieren is namelijk in 1998 opgericht uit een initiatief van het Nederlands elftal.
"We vinden het altijd heel normaal om zelf met je kind(eren) wekelijks naar voetbal te gaan. Dit klopt, maar dit geldt niet voor elk kind. Daarom hoopt SVA met deze samenwerking en door het dragen van het logo dat onze jeugd en ouders of begeleiders zo nu en dan gaan denken over het geluk van gezondheid", aldus SVA. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden op www.spierenvoorspieren.nl.

Meer berichten