Z

aan de Wandel: het wandelevenement met een missie

  Nieuws
[Z]aan de Wandel is een evenement voor jong en oud - getraind en ongetraind. (Foto: [Z]aan de Wandel)
[Z]aan de Wandel is een evenement voor jong en oud - getraind en ongetraind. (Foto: [Z]aan de Wandel) (rodi.nl)

KOOG AAN DE ZAAN - De voorbereidingen voor de achtste editie van [Z]aan de Wandel, het jaarlijkse Zaanse wandelevenement in de strijd tegen borstkanker, zijn in volle gang. Dit keer vindt het evenement zondag 9 september plaats. Dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd nieuwe routes uit te stippelen. De start- en finishlocatie is bij Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan.


Sinds de start van het wandelevenement in 2011 is er een totaalbedrag van 411.000 euro ingezameld voor de strijd tegen borstkanker. Met deze opbrengst zijn onderzoeksprojecten van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ondersteund en heeft het Zaans Medisch Centrum/Esperanz de zorg aan borstkankerpatiënten verder kunnen optimaliseren. Met een deel van de opbrengst van

Z

aan de Wandel 2017 is mede Centrum voor Leven met Kanker Zaanstreek | Anna’s huis gerealiseerd. Stichting

Z

aan de Wandel heeft samen met de vijf organiserende Zaanse Rotary Clubs de ambitie om tijdens de achtste editie weer een record aantal deelnemers aan de start te laten verschijnen. De volledige opbrengst komt dit jaar wederom ten goede aan onderzoek naar en preventie en behandeling van borstkanker door het AVL en het inloophuis Centrum voor Leven met Kanker Zaanstreek | Anna’s huis.

Laagdrempelig


Z

aan de Wandel is een laagdrempelig evenement voor iedereen: jong, oud, super sportief of minder getraind. Plezier en gezelligheid staan voorop deze dag. Er zijn voor deze achtste editie routes uitgezet over 5, 10, 15 en 25 kilometer. Deze editie voert de wandelroute - afhankelijk van de gekozen afstand - langs Westerkoog, Westerwatering, natuurgebied De Reef en door het Guisveld. De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk mensen hun beste beentje voor zetten op deze dag. Op de start- en finishlocatie Topsportcentrum De Koog zijn de gehele dag diverse activiteiten.
De inschrijving is geopend. Individuele lopers kunnen zich inschrijven via de website www.zaandewandel.nl. Bedrijventeams kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@zaandewandel.nl.

Z

aan de Wandel heeft ook een Facebookpagina waarop het laatste nieuws gevolgd kan worden.

Meer berichten