Heilige boontjes in heemtuin Zaandam

  Nieuws
Mariadistel, een legendeplant. (Foto: Zeynel Cebeci)
Mariadistel, een legendeplant. (Foto: Zeynel Cebeci) (rodi.nl)

ZAANDAM - In de heemtuin van Zaandam vinden zondag 1 juli 'Heilige boontjes'-rondleidingen plaats. Dat gebeurt in samenwerking met de Noorderkerk, Zaandam. Voor kinderen is er onder meer een speurtocht uitgezet, waarmee ze een heilig boontje kunnen scoren.
In de heemtuin staan vele legendeplanten: planten, struiken en bomen waarachter boeiende en spannende verhalen op het gebied van religie, mythologie, heraldiek, traditie en bijgeloof schuilgaan. Heiligen, heksen en duivel komen menigmaal in die verhalen langs.
De eerste rondleiding start om 11.30 uur en de tweede om 14.00 uur. Rond 16.00 uur komt er een einde aan de activiteiten. De rondleiding en de speurtocht zijn gratis. In de theetuin kunnen mensen genieten van een kopje thee of koffie en diverse lekkernijen. Er is geen pin aanwezig.
De heemtuin ligt in het Burg. In 't Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld. Meer informatie via de heemtuin, tel.: 075-6352185 of via beheerder Jeroen Buijs, e-mail: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl en de website: zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Lees ook

Meer berichten