Willeke Alberti bezorgt bewoners Pennemes grandioze middag Zorgcentrum viert met optreden bestuurlijke fusie

  Nieuws
Willeke Alberti maakte heel wat los bij de bewoners van Pennemes. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
Willeke Alberti maakte heel wat los bij de bewoners van Pennemes. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) (rodi.nl)

ZAANDAM - Een praatje hier, een arm om de schouder daar en verderop even een onderonsje, om zich vervolgens steeds weer bij haar band te voegen. Willeke Alberti (73) maakte dinsdagmiddag 26 juni heel wat los tijdens haar optreden bij Pennemes in Zaandam. Vol vreugde bewogen de rond de tweehonderd bewoners van het wijkwoon- en zorgcentrum mee met de Amsterdamse meezingers. Terecht meezingers, want meezingen deden ze. Zelfs de polonaise werd ingezet en hier en daar vloeide er een traantje van geluk. De ouderen zijn bij wijze van spreken met de zangeres opgegroeid. Toen zij jong waren, was Alberti dat ook. Dat ze dát nog mochten meemaken, een optreden van zo'n icoon uit hun tijd. Wie erbij was, zou nog bijna vergeten dat dit feest een aanleiding kende. Pennemes vierde met de bewoners dat zij rond medio augustus bestuurlijk fuseren met zorgcentrum Mennistenerf, eveneens in Zaandam.


De zaal van Pennemes was fraai versierd en de tientallen bewoners van Pennemes zaten in een halve cirkel rondom het podium. Willeke Alberti trakteerde hen een uur lang op klassiekers uit eigen koker. Na haar optreden kreeg de zangeres als dank voor haar komst een bos bloemen. Natuurlijk wilde het publiek meer horen en dat kwam er ook. Als het al niet mooier kon, was er na deze toegift nog een meet en greet. Alberti maakte met iedereen die dat wilde een praatje of ging op de foto. "Lief hé is ze, zo lief!", zegt een Pennemes-bewoonster. Ze is niet de enige met een warme reactie. Vrijwel iedereen straalde van blijdschap en was erg dankbaar.

Het is precies wat Alberti met haar Willeke Alberti Foundation beoogt en past ook binnen de visie van Pennemes. Sociale en culturele ontspanning bij mensen brengen. "Zo sta je in de Ziggo Dome en zo sta je in een verzorgingshuis, wat een uit de hand gelopen hobby van mij is. Het is elke dag anders en altijd mooi, leuk en ontroerend. Er komt heel veel positieve emotie uit voort en ik heb zo al heel veel generaties meegemaakt. Gelukkig komen steeds meer bedrijven nu ook voor ouderen op", aldus de zangeres. Ze wil niet alleen verbinden en vreugde geven. "Sinds zestien jaar doe ik het met de beste band en het beste geluid. Ik wil kwaliteit leveren!"

Bestuurlijke fusie


De reden van het feestje is de bestuurlijke fusie tussen Pennemes en Mennistenerf, ook een zorgcentrum in Zaandam. Mennistenerf vierde dit een week eerder dan Pennemes al met haar bewoners. Daar kwamen Annie Schilder en Jan Keizer, bekend van de Band Zonder Naam, een concert geven.

De beide organisaties grepen het pensioen van Anne Els Rensenbrink, directeur Mennistenerf, aan om bestuurlijke toenadering te zoeken. Rensenbrink zwaait zondag 1 juli na tien jaar af en draagt het stokje over aan Leo Groenendaal, nu al bestuurder van zorgcentrum Pennemes. Zowel Pennemes als Mennistenerf blijven verder zelfstandig.

"We hebben als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren. Als je groter bent, heb je meer mogelijkheden en kun je meer gespecialiseerde zorg leveren. Dat is goed voor de continuïteit van beide organisaties en komt de cliëntenzorg ten goede. We brengen het beste van beide organisaties bij elkaar. Zo kunnen we met dezelfde mensen meer doen. We moeten nog een aantal administratieve handelingen verrichten voordat rond medio augustus de handtekeningen kunnen worden gezet", aldus Groenendaal.

Meer foto's van de middag zijn hieronder te vinden.

Meer berichten