Een Beachstation aan de Rozengracht - Eredivisie Beachvollebal strijkt neer in centrum van Zaandam

  Nieuws
Podiumplaatsen voor de dames van de DELA Eredivisie Beach tour met wethouder Gerard Slegers. (Foto: Sportworx)
Podiumplaatsen voor de dames van de DELA Eredivisie Beach tour met wethouder Gerard Slegers. (Foto: Sportworx) (rodi.nl)

ZAANDAM - De Dela Eredivisie Beachvolleybal (DEB) streek zaterdag 7 en zondag 8 juli neer in Zaandam. In de eredivisie beachvolleybal streden twaalf hoogstgeplaatste mannen- en vrouwenteams tegen elkaar in een twee dagen durend toernooi. Dit toernooi wordt elk weekend in een andere stad in Nederland gespeeld. Voor het eerst in de geschiedenis kwam de tour naar Zaandam - mede ter bevordering van de verbinding tussen topsport en breedtesport in gemeente Zaanstad.


Na de afgelopen twee jaar de WK- en EK-kwalificaties volleybal in het Topsportcentrum De Koog te hebben gehouden, is Zaanstad trots dat de top van het Nederlandse beachvolleybal nu tijdens het DEB - de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen in Nederland - naar Zaandam is gekomen met de hoofdlocatie ‘het beachstadion’ aan de Rozengracht.


GoudBeacholleybalster Maxime van Ass (20 jaar) debuteerde dit weekend in de DEB en deed dat op indrukwekkende wijze. Met gelegenheidspartner Mexime van Driel schreef ze het toernooi in Zaandam meteen op haar naam. Maxime van Ass kon het na afloop nog amper geloven. “Dat ik bij mijn debuut op het hoogste niveau meteen het goud pak, dat is niet normaal. Ik vond het al bizar dat we de finaledag gehaald hadden, maar dit is echt ongelooflijk. Als gelegenheidsduo de titel veroveren, dat is zo bijzonder.” Bij de mannen ging de titel naar Stefan Boermans en Casper Haanappel, voor hun ook de eerste keer goud. De finale bij de heren leverde spektakel op een zeer hoog niveau. Boermans over de overwinning: “Eindelijk, hier werken Casper en ik hard voor. We hoopten er van te voren al op dat dit hem zou worden. Zo gaaf.” Het brons bij de heren ging naar Mees Blom en Matthew Immers van Beachvolleybal Team Nederland.

Verbinding


Het zand werd het afgelopen weekend geen uur onbenut gelaten en voor scholen, verenigingen en bedrijven werden diverse uiteenlopende activiteiten gehouden. Iedereen die deelnam aan een van deze activiteiten werd ook uitgenodigd de eredivisie wedstrijden te komen bekijken. Sportbedrijf Zaanstad kon hiermee zoveel mogelijk inwoners van Zaanstad kennis laten maken met beachvolleybal.
Sportbedrijf Zaanstad hecht veel waarde aan de verbinding tussen topsport en breedtesport en daarom organiseerde ze in opdracht van gemeente Zaanstad samen met lokale partijen, volleybalverenigingen, scholen en sociale partners een divers programma van beachvolleybalactiviteiten tijdens het evenement van de organisator Sportworx.
Sportbedrijf Zaanstad had ook de Zaanse sportverenigingen uitgenodigd plaats te nemen op de tribunes, waaronder Jerry Jahn van de Zaanse Bowling Vereniging. Jerry: “Ik was erg onder de indruk, ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een spannende wedstrijden waren het. De tribunes waren goed gevuld maar ik had wel meer verenigingen verwacht. Ik weet niet wat de reden was dat ze niet ruim vertegenwoordigd waren. Het zou goed zijn als er een speicale sportdag komt bij Topsportcentrum De Koog. Dan kunnen alle sportclubs een dag bij elkaar komen, informatie uitwisselen en zichzelf presenteren. Ik heb het daar ook met wethouder slegers over gehad.”

Meer berichten