Activiteiten De Poelboerderij

  Nieuws
Tegen het vallen van de avond komen de nachtdieren in het Wormer- en Jisperveld tevoorschijn. (Foto: archief Poelboerderij)
Tegen het vallen van de avond komen de nachtdieren in het Wormer- en Jisperveld tevoorschijn. (Foto: archief Poelboerderij) (rodi.nl)

WORMER - Bij De Poelboerderij is zaterdag 21 en zondag 22 juli weer een aantal activiteiten te doen. Zaterdag 21 is er de vaarexcursie Dieren in de nacht en zondag 22 juli de vaarexcursie Natuurfotografie.
Zaterdag 21 juli om 22.00 uur kunnen mensen meedoen aan de vaarexcursie Dieren in de nacht. Na een inleiding over dieren van de nacht, nachtvlinders, vleermuizen en uilen gaan deelnemers met een lichtlaken insecten vangen en determineren. Tijdens de vaartocht worden met een batdetector de verschillende soorten vleermuizen herkend. Echter, eerst gaat de vaartocht naar een stal waar bij het vallen van de duisternis kerkuilen uitvliegen om op muizen te gaan jagen. Deze vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld met gids start om 22.00 uur.
Zondag 22 juli om 13.30 uur is de vaarexcursie Natuurfotografie zomer van Ton Tuinman. De prachtigste natuurfoto's van vogels, landschappen en wolkenluchten zijn tegenwoordig ook met een digitale camera maken. Zeker voor wie met Tuinman meevaart door het Wormer- en Jisperveld. De natuurfotograaf leert de opvarenden de fijne kneepjes en wijst hen op de mooiste objecten, met speciale aandacht voor de sfeer van de zomer. Meer informatie is ook te vinden op: www.tuinmanfotografie.nl.
Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

Meer berichten