Kanjers in De Sluis

  Nieuws
Ali (l) en Nanne (r) met op de achtergrond Zaanse nieuwkomers die werken aan hun Nederlands. (Foto: Sarah Angenent)
Ali (l) en Nanne (r) met op de achtergrond Zaanse nieuwkomers die werken aan hun Nederlands. (Foto: Sarah Angenent) (rodi.nl)

ZAANDAM – In De Sluis werken vrijwilligers en nieuwkomers aan taal en integratie. Deze week in de spotlight: Yaman (17) en Ali (11) doen het uitstekend op school.

Dat de vrijwilligers geweldig werk doen voor het taalniveau van Zaanse nieuwkomers, is elke week te horen in de Sluis. Maar er wordt méér gedaan. Yaman, een Syrisch meisje van 17, moest haar eerste presentatie houden op school. Deze heeft ze uitgebreid geoefend met vrijwilligers van de Sluis. Op inhoud, uitspraak, te verwachten vragen en zelfvertrouwen. Resultaat: het hoogste cijfer van de klas - een 9,5, met complimenten van de docent. Nog zo’n kanjer is Ali, een slimme jongen uit groep 7 die ruim een jaar in Nederland is. Hij vroeg hulp met begrijpend lezen voor zijn Citotoets. Sluisvrijwilliger Nanne reageerde op de oproep. Resultaat: Ali heeft op vmbo-TL/havo-niveau gescoord. De vrijwilligers bewijzen dat je met elkaar in korte tijd veel kunt bereiken. Het motto in De Sluis is dan ook: ‘SAMEN’.
Bekijk ook de vlog op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=iY_PnJ4ULn8

Meer berichten