Op de Buurtcamping is iedereen gelijk - Drie dagen lang buurtbewoners ontmoeten in Zaanse parken

  Nieuws
Plattegrond van een van de Buurtcampings in Zaanstad, het Agathepark. (Illustratie: De Buurtcamping)
Plattegrond van een van de Buurtcampings in Zaanstad, het Agathepark. (Illustratie: De Buurtcamping) (rodi.nl)

ZAANSTAD - Op een gewone dag spelen de kinderen er, loopt een buurtbewoner rond met zijn hond of wandelen mensen er wat. Van vrijdagavond 20 tot en met zondag 22 juli gaat het er echter heel anders aan toe in drie Zaanse parken. Dan staat het gras vol met een bonte verzameling tenten, wordt er akoestisch gitaar gespeeld of flaneert iemand met een theedoek over de schouder naar een washok. Het park is dan omgetoverd tot Buurtcamping waar buren elkaar ontmoeten tijdens een 'vakantie in eigen park'.


In een bijpassend blauw tentje, gesponsord door Kampeer- en Outdoorwinkel Liv Outdoor uit Zaandam, kampeert ook de Zaanse redactie van Rodi Media op het terrein. Gewapend met blocnote, pen en fotocamera leggen de redacteuren alles vast van wat er zoal voorbij komt over het veld. Vrijdag 20 juli komt bij de opening een speciale gast naar het Agathepark in Krommenie: burgemeester Jan Hamming gaat de Buurtcamping openen want het is het eerste jaar dat de Buurtcamping in Zaanstad plaatsvindt. Als de burgemeester daar naar het toilet moet, zal ook hij de wc-rol onder de arm moeten nemen. Het belooft mooi weer te worden dus de regenpakken en extra grondzeiltjes kunnen thuisblijven. Gedurende het hele weekend zijn dagjesmensen welkom om deel te nemen aan leuke activiteiten en wie van Badminton houdt neem vooral een setje mee: daag je buurman of vrouw uit voor een potje!

Van alles te doen


Het Agathepark staat dit weekend niet alleen vol tenten, ook is er van alles te doen. Er is een openluchtbioscoop, muziektent, jeu de boulesclub en kinderdisco. Daarmee is nog niet alles gezegd, want kampeerders kunnen ook naar de chillhoek, vlindertuin of volière en anders wel een kijkje nemen bij de vroege vogels knutselclub, de barbecue/picknick of op het activiteitenveld. Misschien is daar wel wat leuks voor ze te doen. Alles is te lezen op www.debuurtcamping.nl. Daar staat ook meer informatie over het reserveren van een plek op De Buurtcamping Agathepark, Burgemeester in ’t Veldpark of Kogerpark.

Over de Buurtcamping


De Buurtcamping is een stichting zonder winstoogmerk die buurten wil versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren in hun eigen park. Deze camping is er om ontmoetingen te creëren tussen allerlei mensen uit de buurt, ongeacht leeftijd, in wat voor een huis ze wonen of met welk kenmerk dan ook. De Buurtcamping streeft naar een fijnere buurt waarin mensen elkaar groeten, kennen en helpen.
Kijk voor de laatste ontwikkelingen op de drie Zaanse Buurtcampings van Zaanstad op Facebook pagina De Buurtcamping Zaanstad.

Meer berichten