BUUV Zaanstad bestaat in oktober vijf jaar

  Nieuws
Marc Dierikx. (Foto: BUUV)
Marc Dierikx. (Foto: BUUV) (rodi.nl)

REGIO - BUUV Zaanstad bestaat maandag 8 oktober al vijf jaar. Toen BUUV in Zaanstad net was opgericht, reed er door het winkelcentrum een auto met grote aanhanger en luidspreker, die de oprichting van BUUV verkondigde. Marc Dierikx, inmiddels uitgeroepen tot 'Superbuuv', werd hierdoor nieuwsgierig en is thuis meteen op de website gaan kijken. Hij was onmiddellijk enthousiast en heeft zich ingeschreven: "Ik vind het belangrijk om iets nuttigs voor de maatschappij te doen. De wereld zou een stuk mooier zijn als meer mensen zich belangeloos voor elkaar zouden inzetten."
Marc doet gemiddeld een tot drie keer per week een BUUV-klusje, naast zijn fulltimebaan als programmeur. "Naast dat mensen blij zijn als ik ze heb geholpen, ben ik achteraf zelf ook blij. Dus ik ben met het helpen van anderen zelf ook geholpen. Dat geeft heel veel voldoening. Het leukste vind ik dat er ook vriendschappen ontstaan als ik mensen heb geholpen." Marc heeft zelf ook wel eens hulp gevraagd via BUUV, voor het helpen schoonmaken van de dakgoot. Daar is niet veel respons op gekomen. Dat vindt hij wel jammer.
Marc helpt vaak mensen met computerproblemen, maar ook met mensen die graag gezelschap willen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld sport. Hij werkt graag met BUUV. "Bij BUUV kun je zelf bepalen wanneer je iets voor een ander betekent. Je ziet niet structureel ergens aan vast. Dat vind ik fijn."
BUUV Zaanstad bestaat maandag 8 oktober al vijf jaar. In het eerste lustrum hebben zich al 3500 mensen ingeschreven en zijn er meer dan 15.000 berichten in de rubrieken geplaatst: computer en administratie; gezelschap; hobby en sport; huisdieren; huishouden en boodschappen; klussen buitenshuis en tuinieren; klussen in huis; koken; onderwijs; overig; vervoer; verzorging en begeleiding.
Wie ook iets voor een ander doen of zelf de gratis hulp van iemand kan gebruiken, kan even naar de website www.buuv.nu surfen óf BUUV op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bellen via tel.: 075-2060010.

Meer berichten