Filmvertoning History of the Boeing B17 Flying Fortress

  Nieuws
(Foto: Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis)
(Foto: Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis) (rodi.nl)

REGIO - Bij Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, gelegen op de grens van Heemskerk en Zaanstad, is zondag 29 juli de film over de geschiedenis van de B17, Flying Fortress, te zien.

Dit type Amerikaanse bommenwerper heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens het bombarderen van de Duitse oorlogsindustrie overdag. Vaak kwamen meerdere eskaders van deze vliegtuigen over Noord-Holland. Het gedreun daarvan zal bij de mensen die de oorlog hebben meegemaakt nog steeds bekend in de oren klinken.
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het hoofdgebouw is ongeveer 150 meter lang en heeft muren van 1 meter dik beton. De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis.
De toegang bedraagt 3,50 euro voor volwassenen. Kinderen van 8 tot 12 jaar betalen 2,50 euro, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas kunnen gratis naar binnen. Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis is van mei tot en met oktober alle zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur open en bevindt zich aan Genieweg 1 in Heemskerk, op de grens met Zaanstad. Meer informatie via tel.: 06-20298691, per e-mail, via: info@arg1940-1945.nl of via de website: www.arg1940-1945.nl.

Meer berichten