Bootcampen bij Atletiekvereniging Lycurgus

  Nieuws
Annebel Jaarsma (links) en Lisa Butter (rechts) laten zien hoe het moet. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
Annebel Jaarsma (links) en Lisa Butter (rechts) laten zien hoe het moet. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) (rodi.nl)

KROMMENIE - De Zaanse redactie kampeerde onlangs op de Buurtcamping in het Agathepark, Krommenie. Bij deze camping voor de buurt was een grote diversiteit aan activiteiten te doen, veel sportieve activiteiten ook. Zo werd de redactie samen met een handjevol andere kampeerders stevig onder handen genomen door Annebel Jaarsma en Lisa Butter. De beide dames van Atletiekvereniging Lycurgus gaven in stralend weer, lekker buiten, een bootcamp. Het is iets wat ze ook elke dinsdagavond bij de atletiekvereniging in Assendelft doen.
Annebel en Lisa geven de bootcamptraining elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur gedurende ongeveer een uur lang. Het is een afwisselende training met cardio- en krachtelementen. Tijdens de bootcamp werken Annebel en Lisa met deelnemers aan de vijf motorische basiseigenschappen die het lichaam kent: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Het is een full body workout die geschikt is voor mannen en vrouwen, voor beginners tot gevorderden, voor jong en oud. Iedereen kan aan de bootcamptrainingen meedoen. De uitdaging is om de lat bij elke training weer een stukje hoger te leggen, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.
De bootcamptraining is dus voor iedereen die actief bezig wil zijn. Door dit in groepsverband te doen en aan de hand van de coaching door de gecertificeerde Annebel en Lisa worden de deelnemers extra gemotiveerd om alles te geven en het uiterste uit zichzelf te halen. Doorzetten, daar draait het tijdens de training om. Naast uithoudings- en krachtvermogen, trainen ze zichzelf dus ook mentaal. Opgeven is geen optie!
Alle trainingen beginnen op de atletiekbaan van AV Lycurgus, Jaap Bootpad 4 in Assendelft. Wie een keer de bootcamptraining wil proberen kan contact opnemen en zich per e-mail voor een gratis proefles aanmelden, via: bootcamp@avlycurgus.nl. Bellen met Lisa (06-23067366) of Annebel (06-37275004) kan ook. Meer informatie: www.avlycurgus.nl/loopgroepen/bootcamp.

Meer berichten