Orgeltochten Noord-Holland bezoekt Zaandam

  Nieuws
Orgel in de Doopsgezinde Vermaning in Zaandam. (Foto: Orgeltochten NH)
Orgel in de Doopsgezinde Vermaning in Zaandam. (Foto: Orgeltochten NH) (rodi.nl)

ZAANDAM - "Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in de regio Noord-Holland", vertelt Dick van der Pijl van de organisatie Orgeltochten Noord-Holland. "Daarom klinken ook dit zomerseizoen een groot aantal van deze instrumenten tijdens de Orgeltochten Noord-Holland." De vierde en laatste serie concerten wordt zaterdag 11 augustus gehouden in Zaandam onder leiding van organist Henk Verhoef. Orgelliefhebbers en geïnteresseerden zijn welkom op deze tocht door het mooie landschap langs prachtige instrumenten in bijzondere kerken.
Op vier zaterdagen voeren de Orgeltochten langs (dorps)kerken met historische orgels. Iedere tocht biedt klassieke ingrediënten: kwalitatief goede muziekprogramma's, eeuwenoude instrumenten en bijzondere kerken. Het programma van de Orgeltochten in Noord-Holland bracht de orgelliefhebber komende zomer ook naar Zuid-en Noord Scharwoude, Oudkarspel, Nieuwe Niedorp, Winkel, Kolhorn, Blaricum, Laren en Naarden.
Het programma in Zaandam:
10.30 uur, Oostzijderkerk aan Zuiddijk 1 · Flaes & Brünjes, 1863
12.00 uur, Doopsgezinde Kerk aan Westzijde 80 · Künckel, 1783
14.30 uur, Westzijderkerk/Bullekerk aan Westzijde 75 · Duyschot, 1711 / Flentrop, 1976
Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. De aanvangtijd is 10.30 uur. Toegan 15 euro per persoon inclusief programma, exclusief lunchkosten. Het volledige programma en alle praktische informatie over de andere plaatsen in de regio is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl.

Meer berichten