'Het is een pareltje in festivalland' - Tweede festival van De Woude

  Nieuws
Kunst in en rondom De Woude. (Foto: festival De Woude)
Kunst in en rondom De Woude. (Foto: festival De Woude) (rodi.nl)

DE WOUDE - Het festival van De Woude krijgt zaterdag 1 en zondag 2 september een tweede editie. Voor jong en oud is er bij 'WouwdeWoude' twee dagen lang van alles te beleven. Er zijn bijvoorbeeld theatervoorstellingen op bijzondere locaties, er is een kunstroute door het weiland en een verhalenverteller op het water. Daarnaast zijn verschillende bandjes te beluisteren. Roberto Jacketti and the Scooters luidt het weekend vrijdag 31 augustus alvast goed in met een optreden in 't Kombof. De kaartverkoop voor het festival is onlangs gestart.
De eerste editie van het festival in 2015 was volgens Cees van der Meer, een van de initiatiefnemers, een groot succes. "De bezoekers en bewoners waren enthousiast over de beleving van kunst en cultuur op deze unieke locatie. We hebben na afloop een kleine enquête gehouden en besloten om dit festival om de paar jaar te organiseren", vertelt Van der Meer. "Elk jaar zou wellicht iets te veel van het goede zijn: het is best veel werk. Dat hebben we er graag voor over. Het is zo'n leuk en uniek festival en dankzij de steun van sponsoren, vrijwilligers en de bewoners kunnen we dit voor de tweede keer organiseren. We werden vaak gevraagd wanneer het festival weer zou plaatsvinden."

Inspiratiebron

Van der Meer woonde vroeger op Terschelling, waar jaarlijks het populaire Oerol plaatsvindt. Het diende als inspiratie voor WouwdeWoude. Ook kwam Van der Meer met medeorganisator Ink Sauer op het festival Hemeltjelief in Amsterdam-Noord. 'Dit kan bij ons ook', dachten zij, en zo geschiedde. "De sfeer is op een eiland duidelijk anders. De natuur dient als het ware als podium. Het is echt een pareltje in festivalland." De organisatoren bezochten voorstellingen, festivals en websites om de programmering van WouwdeWoude te verzorgen. We zoeken naar talent, maar ook humor en plezier. Het moet niet te serieus of zweverig zijn."

Informatie

De bewoners van De Woude stellen hun eiland ter beschikking om van theatervoorstellingen of de kunstroute door het weiland te genieten. Er worden verhalen verteld op het water. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Het festival begint op beide dagen om 11.00 uur en eindigt rond 20.00 uur. De toegangsprijs tot het hele festivalterrein is 10 euro per dag. De pont is op vertoon van de algemene toegangskaart gratis. Voor een theatervoorstelling van 30 minuten betaalt de bezoeker per voorstelling 5 euro. Om verzekerd te zijn van kaartjes is het aan te raden deze ruim van tevoren op internet te bestellen. Tijdens het festival zijn er ook nog kaarten, maar op de dagen zelf kunnen mensen niet pinnen.
Er is tijdens het festival eten en drinken verkrijgbaar. Alles op het eiland is op loopafstand. Parkeren kan buiten De Woude langs de kade tot de Woudhaven. Kamperen of overnachten is niet mogelijk en honden zijn op de festivaldagen op het terrein niet toegestaan. Het motto is dit jaar dan ook: respect voor de natuur en al haar bewoners.
Het bestuur van WouwdeWoude bestaat uit Cees van der Meer, Ink Sauer, Hans Voordewind en John Zwaneveld. Meer informatie over het festival per e-mail, via: info@wouwdewoude.net of de website wouwdewoude.nl voor nieuws, het programma en het schema van het festival. De Facebook-pagina WouwdeWoude volgen kan ook.

Meer berichten