Kunst in het Theehuis tijdens Kaike en Koiere markt

  Nieuws
Een sieraad van kunstenares Linda Ezerman-Van de Cappelle. (Foto: aangeleverd)
Een sieraad van kunstenares Linda Ezerman-Van de Cappelle. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZAANDIJK - Tijdens de Zaandijkse Kaike en Koiere jaarmarkt - dat plaatsvindt zaterdag 18 en zondag 19 augustus - zijn dit jaar niet alleen tweedehands spullen en curiosa te bewonderen, maar ook kunst van vier Noord-Hollandse kunstenaressen. In het Theehuis is werk te zien van Batya Gamlieli, Linda Ezerman-Van de Cappelle en Nanda Oldenburg.
In het Theehuis toont de Amsterdamse fotografe en schilderes Batya Gamlieli schilderijen. Batya’s veelkleurige en levendige werk is niet onder één noemer te brengen. Even gemakkelijk schildert ze abstracte als figuratieve impressies.
Linda Ezerman-Van de Cappelle combineert in haar unieke sieraden edele en halfedele materialen. Dit levert een origineel, goed draagbaar en organisch sieraad op waarin de zee doorklinkt. Daarnaast exposeert ze het leger van de verloren beesten, een speciale serie bronzen beelden die op zoek zijn naar een nieuw huis.
Keramische vrouwenfiguren, bijzondere vazen, schalen en potten zijn de specialiteit van Nanda Oldenburg. Ze heeft naast haar gevoel van vorm en precisie ook technische vaardigheden als het gaat om bak- en glazuurtechnieken.
Altijd had Irma Fontijn al de voorliefde voor mooi glaswerk. Met haar eigen verzameling is ze gaan experimenteren en zo ontstond het idee van de artistieke etagères van glas. De etagères zijn een samengaan van antiek en modern glas. Elk exemplaar is 'one of a kind'.
Expositie Theehuis is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich aan Lagedijk 39 in Zaandijk.

Meer berichten