Lezing luchtfotografie boven duinstreek

  Nieuws

UITGEEST - In het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis wordt zondag 19 augustus een lezing gehouden door Hans Nauta,over luchtfotografie boven de duinstreek. Omdat in dit gebied de eerste defensie van het Duitse rijk lag zijn hier duizenden foto's gemaakt. Nauta is al jaren bezig met het onderzoek naar de luchtoorlog boven Noord-Holland.

Hij is in zijn vrije tijd ook vaak te vinden in de archieven van onder andere de RAF in London. Ook heeft Nauta al meerdere keren een belangrijke bijdrage geleverd bij het samenstellen van boeken over de luchtvaart gedurende de Tweede Wereldoorlog. De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis in Heemskerk.
Het fort is gelegen aan de Genieweg 1 in Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegang tot het fort is voor volwassenen 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar 2,50 euro, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden: van mei tot en met oktober alle zondagen van 11.00 uur - 17.00 uur. Luchtoorlogsmuseum 'Fort Veldhuis'is gelegen aan Genieweg 1 in Heemskerk. Voor informatie bellen naar tel.: 0251-497335 of mailen naar: info@arg1940-1945.nl. Bezoek ook de website: www.arg1940-1945.nl.

Meer berichten