Najaarskikkerpad in heemtuin Zaandam

  Nieuws
Kinderen tijdens een kikkerpad in de Heemtuin. (Foto: Zaansnatuurmilieucentrum)
Kinderen tijdens een kikkerpad in de Heemtuin. (Foto: Zaansnatuurmilieucentrum) (rodi.nl)

ZAANDAM - In de heemtuin van Zaandam kunnen belangstellenden zondag 2 september een kikkerpad lopen. Dat is een speelse, educatieve speurtocht. Overal in de tuin staan houten kikkers. Om hun nek hangt een opdracht. Kinderen worden uitgedaagd om deze uit te voeren.
Soms moeten ze gewoon goed kijken en soms ook proeven, ruiken of voelen. In de tuin staan nog veel bloeiende planten en zijn nog volop zoemende bloembezoekers en andere insecten te vinden. Echter, het najaar dient zich aan, getuige de zaden en vruchten aan diverse planten, struiken en bomen. Na die warme en droge zomerperiode hebben de bomen vaak al veel bladeren laten vallen.
In de theetuin kunnen mensen genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. Vanaf 11.00 uur staat de speurtocht klaar. Meedoen kost niets en kan vanaf elk tijdstip. Om 16.00 uur stoppen de kikkers ermee. De heemtuin ligt in het Burg. In 't Veldpark in Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld. Meer informatie is te verkrijgen via tel.: 075-6352185, per e-mail via beheerder Jeroen Buijs: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl en de website: www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Meer berichten