Jubileumjaar Rotaryclub De Zaan - Zaandijk van start

  Nieuws
Wethouder Gerard Ram (rechts) en voorzitter van RC De Zaan - Zaandijk Olof Frankfort (links). (Foto: Bart Homburg)
Wethouder Gerard Ram (rechts) en voorzitter van RC De Zaan - Zaandijk Olof Frankfort (links). (Foto: Bart Homburg) (rodi.nl)

ZAANDIJK - In het bijzijn van de Zaanse wethouder Economische Zaken, Gerard Ram, startte Rotaryclub De Zaan - Zaandijk donderdagavond 6 september officieel haar jubileumjaar. De vijfde en jongste Rotaryclub in Zaanstad bestaat tien jaar en wil dat vieren met een grote actie voor Het Vergeten Kind.

Meer dan honderdduizend kinderen in Nederland, waaronder ook in Zaanstad, leven in een onveilige thuissituatie. Bij zo'n 55.000 kinderen ging het zo mis dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Rotaryclub De Zaan - Zaandijk helpt Stichting Het Vergeten Kind een Hotel Heppie te bouwen. Daar kunnen deze kinderen tijdens vakanties en activiteitenweekends weer even helemaal kind zijn, leren dat zij er mogen zijn en ertoe doen. Dit hotel, het tweede in Nederland, wordt gebouwd in Almere en ontvangt voortaan vooral kinderen uit de Metropoolregio Amsterdam, dus ook uit Zaanstad.
Rotaryclub De Zaan - Zaandijk organiseert het Van-Huis-naar-Thuis-Gala om geld in te zamelen voor de inrichting van het nieuwe Hotel Heppie. Dit evenement vindt donderdagavond 22 november plaats in de Lichtfabriek in Haarlem. Bij de aftrap van het jubileumjaar van de Zaanse Rotaryclub zette wethouder Gerard Ram de website voor dit evenement www.vanhuis-naarthuis.nl online.

Meer berichten