Basisschool Kleurenpracht uit Zaandam gaat voor gouden sterren

  Nieuws
Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. (Foto: Wecycle)
Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. (Foto: Wecycle) (rodi.nl)

ZAANDAM - Basisschool Kleurenpracht uit Zaandam gaat voor gouden sterren bij een duurzame inzamelactie. Tot half november zamelt zij afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangt daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat met zo veel mogelijk gouden sterren. De inzamelactie is een initiatief van Wecycle, dat tevens een bedrag aan Stichting Jarige Job doneert. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).
De inzamelactie heeft een educatief karakter. De scholen ontvangen een speciale krant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Elke deelnemende school ontvangt hiervoor een beloning: een boekenpakket, karaokeset of digitale camera en een Wecycle Recycle Certificaat met één, twee of drie gouden sterren. Om drie gouden sterren te krijgen, zamelt de school minimaal 250 kleine apparaten in. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minderbedeelde gezinnen hun verjaardag met cadeautjes en traktaties kunnen vieren. De inzamelactie loopt tot en met zondag 18 november.
Wecycle organiseert al jaren inzamelacties op basisscholen. "Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met meerdere elektrische apparaten", zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. "Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio, maar ook het lampje dat naast hun bed staat, is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling. Al het e-waste dat we inzamelen, passen we voor 97 procent nuttig toe. Zo krijgen grondstoffen een tweede leven."

Meer berichten