Z

Een stralende aan de Wandeldag

  Nieuws
Overhandiging van de cheque met de opbrengst van de wandeltocht. (Foto: Bart Homburg)
Overhandiging van de cheque met de opbrengst van de wandeltocht. (Foto: Bart Homburg) (rodi.nl)

KOOG AAN DE ZAAN - Afgelopen zondag 9 september was het een drukte van belang bij het Topsportcentrum De Koog in Koog a/d Zaan. Vanaf ’s morgens 8.00 uur waren de eerste vrijwilligers al in de weer op de start- en finishlocatie om de laatste voorbereidingen te treffen. Vanaf 8.30 uur meldden de eerste deelnemers zich om hun [Z]aan de Wandelshirt op te halen en nog een kopje koffie te drinken.
Om 9.30 uur vertrokken de deelnemers aan de 25 km tocht, die hen via Westzaan, Nauerna, Wormerveer uiteindelijk weer naar Koog a/d Zaan voerde. Om 10.30 klonk vervolgens het startschot voor de deelnemers aan de 15 km wandeltocht. Hiervoor was Burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming, gestrikt, die samen met zijn echtgenote ook nog een eindje meeliep om het enorme enthousiasme van de [Z]aan de Wandelaars zelf te ervaren. Om 11.30 uur was het de beurt aan de deelnemers aan de 10 km en tenslotte loste de jonge Thijmen het startschot voor de 5 km rond 12.30. Met nog een groot aantal na-inschrijvingen op de dag zelf, hebben zo’n 3.000 deelnemers deze editie gewandeld in de strijd tegen borstkanker.
De zon scheen inmiddels volop en onder het genot van een hapje, drankje en swingende muziek van Dr Groove was er voor deelnemers na hun wandeling nog tijd genoeg om na te genieten en verhalen te delen met vrienden en bekenden. Na een inspirerende speech van Bibian Mentel, paralympisch kampioen snowboarden en zelf ook al 18 jaar strijdend tegen kanker, overhandigde zij aan het einde van de middag een cheque ter waarde van 70.000 euro aan Dick Dekker, de initiatiefnemer van [Z]aan de Wandel.
Het was weer een geslaagde happening dankzij alle Zaanse deelnemende bedrijven, de 5 Zaanse Rotary Clubs, alle vrijwilligers en natuurlijk alle enthousiaste deelnemers en toeschouwers. 'Sterk met Elkaar' is ook dit jaar weer gebleken, organisatie en deelnemers kunnen blij en trots terugkijken op een geslaagde editie.
Tot de volgende editie van [Z]aan de Wandel in 2019….

Door Martijn Molenaar

Meer berichten