Zaandam beperkt bereikbaar tijdens Dam tot Dam

  Nieuws

ZAANDAM - Tijdens het Dam tot Dam Weekend dat zaterdag 22 en zondag 23 september plaatsvindt zijn grote delen van (het centrum van) Zaandam afgesloten voor het verkeer.
Het centrum van Zaandam is op zaterdag 22 en zondag 23 september moeilijk bereikbaar per auto in verband met de Damloop by night en Dam tot Damloop. De parkeergarages Hermitage, Zaantheater (niet op zaterdagavond), Rozenhof, Behouden Haven en het parkeerterrein op de Rozengracht zijn wel open, maar vanwege de grote drukte raadt organisator Le Champion iedereen aan om met de fiets of het openbaar vervoer naar de evenementen te komen. De bussen van Connexxion rijden deze dag een aangepaste route.
Op www.damloop.nl/bewoners/ staat een overzicht van de straten die worden afgesloten, waar een parkeerverbod met wegsleepregeling van kracht is en hoe lang de maatregelen duren. De parkeerverboden worden ook aangeduid met borden. Om het ongemak te minimaliseren adviseert Le Champion voertuigen voorafgaand buiten het afgesloten gebied te parkeren, zodat minder hinder wordt ondervonden van de afsluitingen. Op de website is tevens een aantal omleidingen voor (brom)fietsers te vinden.

Kom met de trein

Deelnemers en toeschouwers worden opgeroepen om met het openbaar vervoer naar Amsterdam of Zaandam te komen. De NS zet langere treinen in en stopt extra op station Zaandam. Met het speciale Damloop retour reist iedereen met 20% korting. Meer informatie: www.ns.nl.
Afgeraden wordt om met de auto naar de finish van de Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Damloop te komen. Op zaterdag overdag kan er gebruik worden gemaakt van de pendelbussen vanaf het Dam tot Dam Park naar het NS-station Zaandam. Op zaterdagavond en zondag kan men het beste gebruikmaken van de P locatie op Industrieterrein Hoogtij in Westzaan. Vanaf hier rijden pendelbussen naar de start in Amsterdam en het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Dam tot Dam FietsClassic

Deelnemers aan de Dam tot Dam FietsClassic kunnen wel prima met de auto naar het evenement reizen. Parkeren kan dan het beste in Amsterdam-Noord. Langs de S118 Klaprozenweg zijn voldoende parkeerplekken.

Meer berichten