Beelden in de buurt

  Nieuws
'Street art' in de Snuiverstraat. (Foto: DB)
'Street art' in de Snuiverstraat. (Foto: DB) (rodi.nl)

KROMMENIE - Wie de moeite neemt om ergens bij stil te staan en zijn of haar ogen goed de kost geeft, ontdekt op de meest onverwachte plaatsen de mooiste dingen in de eigen buurt.

Aan de Snuiverstraat ter hoogte van huisnummer 35 in Krommenie heeft iemand een boom met wol omwikkeld. Aan de takken hangen gekleurde kwastjes. Het wildbreien en haken was een tijdje zeer populair, vooral in de steden, zo af en toe kan men nog steeds zo'n 'art piece' aantreffen.
In het plantsoen naast de Ruimtevaartlaan was een guerrilla tuintje aangelegd. Een bewoonster had daar vorig jaar wat zaadjes in de struiken gestrooid. Daar kwam deze zomer een enorme plant uit tevoorschijn gekropen. De sierkalebas heeft zich meterslang door de struiken uitgestrekt. Er hingen tot vorige week tientallen vruchten aan. Op een ochtend waren ze ineens allemaal geplukt. "Geplant voor iedereen, maar nu in de Noorderham plezier voor één?", schrijft de bewoonster teleurgesteld. "Het had voor mij geen probleem geweest als hij of zij een kalebas had geplukt, maar om ze nu allemaal mee te nemen?"
Tip voor degene die ze geplukt heeft: koop een zakje zaad en ga volgend jaar zelf guerrilla tuinieren!
Heeft u in de buurt ook iets opvallends gezien? Maak een foto en mail deze naar onze redactie. Wij plaatsen de foto dan in een volgende editie van Zaans Stadsblad, e-mailadres: redactiezaan@rodi.nl.

Meer berichten