'Club als Zaandijk hoort minimaal in vierde klasse' - Nieuwe coach Meyerhoven mikt op periodetitel

  Nieuws

ZAANDIJK - Voor de selectie van ZVV Zaandijk moest de nacompetitie er afgelopen seizoen aan te pas komen om in de vierde klasse te blijven. Voor de winterstop waanden de Zaankanters, die tot dan toe een prima seizoen draaiden, zich al veilig, maar daarna kwam de klad erin en wonnen ze nog maar nauwelijks punten. ZVV Zaandijk eindigde zelfs als elfde van dertien, wat hen dus verplichtte tot de nacompetitie. Dit seizoen wil de club daar onder leiding van Franklin Meyerhoven verre van blijven. Met een frisse selectie gaat de nieuwe hoofdcoach voor een periodetitel.


Franklin is vóór dit seizoen onder hoofdcoach Ron Karreman twee jaar assistent geweest bij de selectie. In overleg met het bestuur en de spelers is besloten om voor het huidige seizoen afscheid te nemen van Ron en Franklin voor de groep te zetten. Hij kijkt er erg naar uit. "Ik heb twee jaar meegelopen met Ron en daar veel van geleerd. Het zal in het begin nog even zoeken zijn, maar ik heb genoeg ervaring opgedaan om het te laten slagen."

"Vorig seizoen hadden we een goede start met een matig eind. Via degradatievoetbal zijn we in de vierde klasse gebleven." Franklin is er dan ook op gebrand om het nu veel beter te doen. "Een club als Zaandijk hoort minimaal in de vierde klasse. Daar moeten we goed in kunnen meedraaien. Ons doel is om een periodetitel te halen en daarmee een kans op promotie naar de derde klasse af te dwingen. Vorig jaar zag het er goed uit, maar intern was misschien niet alles in goede orde, waardoor we net geen periodetitel pakten."

Vertrouwen


Franklin heeft veel vertrouwen in zijn selectie. "Dit jaar hebben we een nieuwe, jonge, frisse ploeg met veel potentie, maar die nog wel veel moet leren. De oudere garde is gestopt en er zijn een paar jongens uit het tweede overgekomen. Zij werden afgelopen seizoen onder mijn leiding kampioen in de reserve vierde klasse. Deze jongens moeten nu de overstap maken en laten zien dat ze volwassen zijn geworden. Onze gemiddelde leeftijd is zo'n 21 à 22 jaar. Midtwintigers als Martijn Teeuwen, Robert Bos en Paul Aafjes moeten nu de kar trekken."

Zaandijk kende een wat wisselvallige voorbereiding, maar het 3-2 nipte verlies tegen derdeklasser SVA, onlangs bij het Westzaan-toernooi, is een opsteker. Zondag 16 september wacht uit voor de beker opnieuw SVA. Een week later, zondag 23 september, starten de Zaankanters uit bij RCZ in Zaandam met de competitie. Franklin: "Dan moeten we er echt staan. Het is in elk geval een leuke poule met veel derby's."

Meer berichten